Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro müjdesi! Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması ile taşeron işçilerin kadroya alınması için Kamu Personeli Rejimi çalışması başlatıldığını açıkladı. İşte taşeron işçilerin kadroya alınması için son yaşanan gelişmeler...

Taşeron işçilere kadro müjdesi! Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu taşeron işçilerin kadroya alınması için yeni çalışmaların başlatıldığını açıkladı. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair merak edilen soruların yanıtları...

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Müezzinoğlu Kamu personeli rejimi ile kamudaki imtiyazlı uygulamaların kalkacağını duyurdu. Kamu Personel Rejimi'nde yapılacak bu düzenleme için 6 aylık bir sürenin gerekli olduğu öngörülüyor.

Kamuda asıl ve yardımcı işi yapan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimi'ne dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların ise özel statülü sözleşmeyle kamuda istihdamı öngörülüyor. Ayrıca kamuda performans değerlendirme sisteminin de oluşturulması planlanıyor.

TAŞERON İŞÇİLER GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇECEK

Haberin Devamı

Tüm taşeron işçilerin güvenlik ve arşiv araştırmasından geçeceği duyuruldu. Güvenlik ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan kişiler yeni düzenlemeden yararlanamayacak. Araştırmalarda özellikle FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak.