Gazete Vatan Logo

Tahrike soruşturma açıldı!

Tahrike soruşturma açıldı!

Diyarbakır’daki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın arka kapısının olduğu bölgedeki duvardan atlayarak kışlaya giren bir kişi, önceki gün direkteki Türk bayrağını indirdi. Diyarbakır Valiliği, saldırganın yakalanması için operasyon başlattı. Saldırının güvenlik boyutunu değerlendirmek ve ilgililer hakkında inceleme için de idari soruşturma açıldı.


TSK: Serinkanlıyız

Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Lice’de ölenlerin cenaze töreninden sonra bir kısmı çocuk olan grubun nizamiyeye taşlı saldırıda bulunduğu ve birinin içeriye girerek bayrak direğine tırmandığı anlatıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Bölgeye sevk edilen tim tarafından şahsı ikaza yönelik havaya iki el uyarı ateşi yapılmış ve sesle ikazda bulunulmasına rağmen söz konusu şahıs bayrağımızı gönderden almıştır. Çocuklar ve kadınlar kullanılarak provakatif maksatlı yapıldığı, sivil ölümlerin amaçlandığı ve böylelikle kitlesel eylemlere zemin hazırlanması istendiği değerlendirilen ve tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serin kanlı davranılmaya gayret sarf edilmektedir. Yüce Türk ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş bağımsızlığımızın işareti Türk Bayrağına, hiçbir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasını nefretle kınıyor, bu saldırıyı yapan kişinin bulunup gerekli cezanın verilmesinin takipçisi olunacağının ve hiçbir kişi veya grubun şanlı Türk Bayrağını dalgalandığı gönderinden indiremeyeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


2 el ateş edildi

Diyarbakır’da kışlaya giren bir kişi, direğe tırmandı. Askerin havaya iki el ateş etmesine karşın saldırgan Türk Bayrağı’nı gönderden indirdi ve kaçmayı başardı. Genelkurmay, bu kişinin çocuk olduğunu belirtti.

Evde patlama: 1 ölü, 4 yaralı

Lice’DE bir evde dün sabaha karşı meydana gelen patlamada 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı. Dün saat 03.00’te Devlet Hastanesi’ne Kıralan Köyü’nden 2’si ağır 4 yaralı getirildi. Saat 04.00 sıralarında ise vücudunda ağır yanıklar bulunan bir kadının cesedi getirildi. Olayın patlayıcı imal edilirken meydana geldiği belirlendi.

Yola döşenen mayın patladı

Lice ilçesine bağlı Hezen Köyü yakınlarında askeri zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Lice ile Hani ilçeleri arasında devriye görevi yürüten askeri araç, dün sabah saatlerinde Hezen Köyü yakınlarından gecişi sırasında yola önceden döşenen mayın infilak etti. Zırhlı araçta hasar oluştu.

Haberin Devamı