Gazete Vatan Logo

Türkiye 'bayrağa saygı' için yürüdü!

Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın öncülüğünde, Diyarbakır Lice’de Türk Bayrağı’nın indirilmesi nedeniyle ’Bayrağa saygı yürüyüşü’ düzenlendi

Türkiye 'bayrağa saygı' için yürüdü!

Saat 18.30 sıralarında Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları Binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Türkav’ın başkan ve yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte, Türk bayrakları taşıyan kalabalık sık sık ’Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ’İmralı Apo’ya mezar olacak’ sloganları attı. Bu sırada BDP Binasının bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi ve Ak Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu Akyar Caddesi, polis barikatıyla kapatıldı. Yaklaşık bin kişilik kalabalığa, esnaf ve vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.


"MÜDAHALE BİBER GAZI SIKMAKTAN ÖTEYE GEÇEMEMEKTE"

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, basın açıklaması yaptı. Eroğlu, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir" dedi.


"BAYRAK, BİZİM ŞEREFİMİZ VE NAMUSUMUZDUR"

Konuşmasında, devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücülerin bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyette olduğunu ileri süren Eroğlu, "Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2’inci Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk Bayrağı’nı indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor. Türk milliyetçileri, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir" diye konuştu.


Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş ve MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel’inde katıldığı kalabalık gurup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

ŞANLIURFA’DA ÜLKÜCÜLERDEN BAYRAK PROTESTOSU

ŞANLIURFA’da, Ülkü Ocakları üyesi 300 kadar kişi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na girerek Türk Bayrağı’nı indirmesini ’Bayrağa uzanan eller kırılsın’ ve ’Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir’ diye sloganlarla protesto etti.

Haşimiye Meydanı’nda bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Topçu Meydanına kadar yürüdü. ’Gün birlik günüdür. Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ yazılı dövizleri taşıyan grup, BDP parti binasının bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde tekbir getirip, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir’, ’Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ’İmralı’yı basarız, Apo’yu asarız’ sloganlarını attı. Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı yürüyüş Topçu Meydanı’nda sonlandırıldı.


Burada grup adına konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Nargülü, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durduramadığı gibi teröristlerin daha da çok şımardığı bu dönemde bu son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk Devletinin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyetleri her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensubu gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontörlü yapmaktadır’ dedi.


Bardağı taşıran son damlanın ise Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağını indirilmesi olduğunu söyleyen Nargülü, "Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bayrağa uzanan elleri kırmayan ve bu duruma sesiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Burada herkese açıkça beyan ediyorum. Türk Bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri kopartırız. Türk Milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

ELAZIĞ’DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

ELAZIĞ’da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Diyarbakır’da 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan göstericiler tarafından Türk Bayrağı’nın indirilmesini protesto etmek için ’Bayrağa saygı’ yürüyüşü düzenledi.


Elazığ Gazi Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, Öğretmevi önüne kadar büyük Türk Bayrağı açarak yürüdü. Yürüyüşte sık sık, tekbir getirilip, ’Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ’Ülkücü hareket engellenemez’, ’Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Buğra Aydoğmuş, "Yıllarca milli ve dini duyguları istismar ederek oy alan iktidar din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna gölge düşürmüştür. Türk milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir. Bu zillete sessiz kalan herkes günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz. Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına göz dikecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir" dedi.

Grup açıklamasının ardından olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

BİNGÖL’DE TÜRK BAYRAKLI PROTESTO

BİNGÖL’de MHP’liler, Diyarbakır’da 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk Bayrağı’nın göstericiler tarafından indirilmesini protesto etmek için dev Türk Bayrağı açıp yürüyüş yaptı.


MHP Bingöl İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen Bingöl Şubesi, Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı askeri alanda göstericilerin Türk Bayrağı’nı indirmesini protesto etti. Ülkü Ocakları binasından yürüyüşe geçen protestocular, Saat Kulesi önünde dev bir Türk Bayrağı açarak basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları 2’inci Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızıboğa, bölgede Türk devletinin etkisinin giderek azaldığını savunarak, "Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir" dedi.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Şehitlik Anıtı’na kadar yürüyüp, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

SİVAS VE TOKAT’TA ’BAYRAĞA SAYGI’ YÜRÜYÜŞÜ

SİVAS ve Tokat’ta Ülkü Ocakları Başkanlığı üyesi gruplar, Diyarbakır’da Türk bayrağı indirilmesine "bayrağa saygı" yürüyüşü ile tepki gösterdi. Sivas’ta 300 metrelik bayrak taşındı.

Sivas’ta akşam saatlerinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı binası önünde toplanan grup, trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi’nde Türk Bayrağı açarak çeşitli sloganlar attı. Grup daha sonra İnönü Bulvarı üzerindeki 50’inci Yıl Kavşağı’na yürüyerek burada İstiklal Marşı okudu. 300 metre uzunluğundaki bayrağı taşıyanlar arasında yer alan 30 yaşındaki görme engelli Fatih Karabağ dikkat çekti. Ardından kent meydanına yürüyen grup burada basın açıklaması yaparak Diyarbakır’da bayrak indirilmesine tepki gösterdi.


Ülkü Ocakları Sivas İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, yaptığı açıklamada, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı son hadislerden sonra herkesin malumu olmuştur. Yüksek güvenlikle bir alan olan 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusunada gölge düşürmüştür. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirlmesine müsade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır." dedi.

TOKAT’TA DA TEPKİ VARDI

Tokat’ta ise Niksar Yolu Kavşağında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Türk Bayrakları ile bir araya geldi. Grup daha sonra Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerine geçerek yürüyüşe başladı. Sık sık PKK aleyhine slogan atan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sonrasında Valilik önünde bir araya gelen grup önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu. Ülkü Ocakları Tokat Başkanı Onur Çalışkan, bölücü terör örgütü mensuplarının rahat bir şekilde kimlik ve yol kontrolü yaptığını söyleyerek, "Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2’inci hava kuvvetleri komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Türk milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini hesabını sormak üzere tek tek nok ekmektedir" dedi.

KARABÜKTE BAYRAK PROTESTOSU

Karabük’te, Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2’nci Hava Kuvvet Komtanlığı’ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti.

Karabük Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi, Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtında toplandı. Aralarında MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ve Ovacık İlçesi Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Dursun’unda bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, ’Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Dişe diş kana kan intikam intikam’, ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak Karabük Belediyesi önüne yürüdü. Vatandaşlar alkışlarla ve Türk bayrağı açarak yürüyüş yapan gruba destek verdi.

Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Akay, bir grup teröristin 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Akay, ”Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

BALIKESİR’DE BAYRAK EYLEMİ

BALIKESİR’de Ülkü Ocakları, Diyarbakır’da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının PKK sempatizanlarınca indirilmesine tepki gösterirken, bayrağa saygı yürüyüşü düzenledi.

Alihikmetpaşa Meydanı’ndan saat 19.30’da buluşan yaklaşık bin kişi Anafartalar caddesi ve Kızılay caddesini takip ederek, Atatürk Anıtı’na yürüdü. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, Balıkesir’in MHP’li eski Belediye Başkanı İsmail Ok da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılanlar "bayrağa uzanan eller kırılsın", "kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP", "ne mutlu Türk’üm diyene" şeklinde sloganlar attı. Atatürk Anıtı’nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı söyledi. Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Coşkun Özkan, "Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız hükümetin gösterdiği zaafiyetten dolayı hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalmayacağız. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsade edenler elbette bedelini ödemekten kaçamayacaktır" dedi.

Eyleme katılanlar Atatürk Anıtı’nda ki direkte bayrak olmamasına da tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyeleri yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı’nı alkışlar arasında göndere çekti. Polisin özellikle BDP ve AKP il binası önünde önlemler aldığı eylem olaysız sona erdi.

SALİHLİ’DE BAYRAK İNDİRİLME PROTESTO EDİLDİ

Manisa’nın Salihli İlçesi’nde, Diyarbakır Lice’de Türk bayrağının indirilmesi, düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Kent Meydanı’nda ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup Kurudere, Atatürk Caddesi, Şüheda Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi’nden Belediye Caddesi’nde bulunan Ülkü Ocakları binası önüne kadar yürüdü. Tekbir getirerek ve "Salihli uyuma bayrağına sahip çık", "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Bozkurtlar burada, çakallar nerede", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atarak yağmur altında yürüyen gruba MHP Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, belediye meclis üyeleri, partililer eşlik etti. Slogan atarak yürüyen gruba vatandaşlar ise alkışlarla ve evlerinden Türk Bayrağı dalgalandırarak destek verdi. Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, "Şehitlerimizin kanını taşıyan al bayrağımızı indirenleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

ÇANAKKALE’DE ’BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ’

Çanakkale’de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 2. Hava Kuvveti Komutanlığı direğindeki Türk Bayrağı’nın indirilmesine ’Bayrak Yürüyüşü’ ile tepki gösterdi.

Demircioğlu Caddesi’ndeki Ülkü Ocağı’ndan ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen 250 kişi, "Vatan sana canım feda", "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atarak kordon boyundaki Truva Atı’na ulaştı. Çanakkale Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Basın Sorumlusu Ferit Can Özatan burada yaptığı açıklamada, bölücü faaliyetlerin her geçen gün yoğunluk kazandığını ifade ederek, "Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vehametini arttırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür" dedi. Grup, bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

Haberin Devamı