Gazete Vatan Logo

Tahrik gücü yüksek saldırı

Yeşilköy’deki Latin Katolik Kilisesi’ne son bir ayda iki kere saldırı yapıldı. Birinde 149 yıllık kilisenin yangından son anda kurtarıldığı ortaya çıktı. Polis, kilise görevlisine bıçak çekenleri araştırıyor.

İstanbul Yeşilköy’de bulunan Katolik ve Süryani Cemaati’nin birlikte kullandığı Latin Katolik Kilisesi’ne son bir ayda iki kere kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıldı. Saldırılar sırasında 1865’te Kapusyen rahipler tarafından inşa edilen 149 yıllık kilisenin yangın tehlikesinden son anda kurtarıldığı öğrenildi.

“Kilise yanıyordu

Kilisenin görevlisi Doğan Yıldırım yaşananları VATAN’a anlattı: “Mayıs ayı sonunda 3 genç kiliseye girerek girişte bulunan büyük mum kutumuzu yakmışlar. Üç mikrofonu çalarak, etrafa zarar vermişler. Mum kutusu yanınca altında halı ve ahşaptan dolayı yangın riski ortaya çıkmış. Şansa Süryani cemaatinin hizmetlisi Murat Demirci ile yanındaki boyacı dumanları görünce mum kutusunu dışarı çıkarıp söndürmüşler. Kilise yangın riskini son anda böyle atlattı.”

Haberin Devamı

“Bıçak çektiler”

Geçtiğimiz günlerdeki ikinci saldırıda ise görevli Doğan Yıldırım’a bıçak çekildi: “15 Haziran pazar günü saat 19.00 civarında, 16-20 yaşlarındaki 8 genç kiliseye girdi. İçerde Süryani cemaatinden yeni doğan bir bebeğin vaftiz töreni yapılıyordu. Yaklaşık 40 kişi olan cemaat üyeleri grubun kabadayı tavırlarından tedirgin olmuş. Bana haber verdiler. Gençleri çıkışta yakalayıp, ‘Niçin bağırıyorsunuz? Neden taşkınlık yapıyorsunuz’ dediğimde bana ağza alınmayacak küfürler ve tehditlerle karşılık verdiler. Gruptan tekme ve yumruk gösteren oldu. Bir genç ise kilisenin girişinde bıçak çekti. Tam o sırada 3 tane polis ekip otosu geçince korkup çekildiler.”

Kamera kayıtları incelemede

Doğan Yıldırım ve kilise yetkilisi peder Roberto Ferrari olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu: “Bu gençlerden ikisi geçtiğimiz yıl kiliseye gelip yine alaycı ve kabadayı tavırlarla davranmışlardı. Bu gençler böyle davranarak çevrelerine hava attıklarını zannediyorlar. Bu kişiler Yeşilköylü değiller ve alkol almamışlardı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunduk. Polis bu kişilerin giriş-çıkışlarını gösteren kamera kayıtlarını aldı. Artık ne olacak bilmiyoruz.”

Haberin Devamı