Gazete Vatan Logo

Suriye operasyonu başladı mı? Suriye operasyonu nereye yapılacak, ne zaman başlayacak? Gözler MGK toplantısına çevrildi!

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek. Aylık toplanan MGK'nın bugün ki ana gündem maddesi; terörle mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen harekat olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son dün İran dönüşü gazetecilerin sorularına yanıt verirken Suriye’ye operasyon konusunda da beklenen sinyali vermişti. Terörle mücadele ve yeni operasyon sinyali verilirken sıcak bölgede PKK/YPG ve rejim askerlerinin yığınak yaptığı görüntüler dikkat çekti. Söz konusu gelişmelerin ardından Suriye operasyonu ne zaman başlayacak, Suriye operasyonu nereye yapılacak? Sorularına da yanıt armaya başlandı. İşte Suriye operasyonunda son durum…

Suriye operasyonu başladı mı? Suriye operasyonu nereye yapılacak, ne zaman başlayacak? Gözler MGK toplantısına çevrildi!

MGK temmuz ayı toplantısını bugün yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantının ana gündem maddesi, yurt içi ve yurt dışında yürütülen terör operasyonları ile Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen yeni operasyon olacak. Peki, Suriye’ye operasyon ne zaman başlayacak, Suriye’ye operasyon nerede yapılacak?

SURİYE OPERASYONU BAŞLADI MI, NE ZAMAN YAPILACAK?

Toplantının ardından Milli Güvenlik Kurulu kararları yazılı bir açıklama ile kamuoyuyla paylaşılacak. Operasyona ilişkin kararlar da yazılı açıklamanın ardından netleşecek.

Suriye'nin kuzeyinde kayda alınan görüntülerde rejim güçleri ile Omurgasını terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu SDG'nin yığınak yaptığı bildirildi.

Reuters haber ajansının geçtiği görüntülerde, Suriye ordusunun bölgedeki hareketliliği de yer aldı.
Görüntüler Kobani ve Ayn İsa bölgesinde kaydedildi.

Suriye ordusunun kazdığı mevziler ve ağır silahlar dikkat çekti. Haberde, SDG'nin de Suriye ordusuyla işbirliği yaptığı bildirildi. Esad rejiminin Ayn Arab ve Ayn İsa bölgelerinde çok sayıda top ve tank yığınağı yaptığı da gelen bilgiler arasında. Fırat Nehri üzerinde devriye gezen Rus hava birimleri de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

SURİYE'YE OPERASYON NEREYE YAPILACAK?

Toplantıda, Tel Rıfat ve Münbiç başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü kontrolünde bulunan bölgelere dönük yapılacak harekat kapsamlı şekilde değerlendirilecek. MGK’da, Kurulun askeri kanat üyelerinin, harekata ilişkin hazırlıklar hakkında kurul üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.