Gazete Vatan Logo

SSK Sigorta Sorgulama İşlemlerinin Tek Adresi E Devlet Kapısı

SSK sigorta sorgulama işlemlerini yapmak için e devlet şifresi almak gerekmektedir. SSK sorgulama yapılarak ulaşılacak olan SSK hizmet dökümü vatandaşların sigortaları hakkında kapsamlı bir bilgi sunmaktadır.

SSK Sigorta Sorgulama İşlemlerinin Tek Adresi E Devlet Kapısı

Milyonlarca vatandaşın yararlandığı ve güvence sağladığı sigorta işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. SGK tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların kurumlara gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden işlemleri yapabileceği belirtilirken vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeden SSK sorgulama ya da diğer sigorta sorgulama işlemlerini yapabilecek. E devlet kapısı üzerinden sunulan bu işlemlerden yararlanmak için herhangi bir bilgi gerekmediği gibi sadece hizmetlerin seçilmesi ile birlikte gerekli bilgiler sağlanabilecek. Bu açıdan SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar sadece e devlet kapısına giriş yaparak tüm bu imkanlardan yararlanabilecek.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E devlet kapısı girişi yapan vatandaşlar kurumlar listesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçerek SGK tarafından sunulan tüm SSK sorgulama hizmetlerine ulaşabilir. Böylece yapılacak olan işleme bağlı olarak hizmetler arasından seçim yapılması ile birlikte merak edilen ya da öğrenilmek istenen tüm bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlanabilir. SSK sorgulama yapılması sırasında vatandaşların hizmet dökümü üzerinden bilgi alması gerekmektedir SSK hizmet dökümü için SGK hizmet listesinde 4A hizmet dökümü hizmetinin seçilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Gerekli hizmetin seçilmesi ile birlikte vatandaşların tüm sigorta durumu ekranda yayınlanmış olacaktır. Sigortanın ilk açılış tarihinden itibaren sigorta üzerinden yapılacak olan tüm işlemler kolay bir şekilde görüntülenebilmektedir. Bu sayede SSK sorgulama aracılığı ile alınacak olan SSK hizmet dökümü vatandaşların sigorta konusundaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeterliliktedir. SSK sorgulama, SSK hizmet dökümü alma konularında vatandaşların en çok yaşadığı sorunlardan bir tanesi ise e devlet kapısı üyeliğinin olmamasıdır. Hizmetlerden yararlanacak olan vatandaşların sahip olması gerektiği e devlet üyeliği için PTT üzerinden başvuru yapılarak resmi süreç başlatılabilir.

Haberin Devamı

Yapılacak olan başvurular çok kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Bu açıdan başvuru ile birlikte görevli personel tarafından vatandaşlara e devlet kapısı şifresi verilecektir. Ücretli bir şekilde satılan bu şifrenin satın alınması ile birlikte vatandaşlar e devlet kapısı giriş yapabilecek ve bu sayede SSK sorgulama hizmetlerinden herhangi bir sorun yaşamadan yararlanabilecek. Bu açıdan e devlet üyeliği alma konusunda sorun yaşayan tüm vatandaşlar belirtilen adımları takip ederek şifrelerini temin edebilir ve bu sayede ihtiyaç halinde kolay bir şekilde e devlet kapısı giriş yaparak hizmetlerden yararlanabilir. E devlet kapısı üzerinden sunulan tüm hizmetleri ücretsiz bir şekilde sağlanmış olması vatandaşların resmi bilgiler ulaşmasını kolaylaştırdığı gibi hem kurumları gitmekten kurtulmasını hem de ihtiyaç halinde herhangi mekan vs. zaman sınırlaması olmadan bilgilere ulaşılmasını sağlamaktadır.