Gazete Vatan Logo

SSK gün sorgulama ile SGK işe giriş tarihini sorgulayın!

SSK gün sorgulama işlemlerini yaparak SGK işe giriş tarihinin yanında birçok sigorta bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Nereden ve nasıl bu işlemi yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

SSK gün sorgulama ile SGK işe giriş tarihini sorgulayın!

Yaşadığınız yaşam boyunca bazı işlemlerinizi gerçekleştirmek istediğinizde kurumların sizlerden istediği birtakım belgeler olabilir. Bu belgelerden biri olan SGK Hizmet dökümü son dönemlerde vatandaşların en çok ihtiyacının olduğu bir belgedir. SSK Sorgulama bilgilerinin de içerisinde yer aldığı bu belge büyük önem taşır. Bir vatandaşın sağlık sigortasına ne kadar prim ücreti ödediğinin tamamı başta olmak üzere daha pek çok SSK bilgisini içerisinde barındırır. Bu nedenle de bu belge hem vatandaşlar için hem de bu belgeyi isteyen kurumlar için önemlidir. Vatandaşlar bu belgeyi almak için başvuracak olduğu kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumudur. Bizler hizmet dökümü belgesini almak için bu kuruma müracaat ettiğimizde karşılaşacak olduğumuz bazı problemler vardır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Bu problemlerden ilki elbette ki sizlerin de bildiği gibi kurum içerisinde oluşan fazla kalabalıktır. Sosyal Güvenlik Kurumu üç sigorta kurumunu tek çatı altında topladığı için diğer işlemler için de bu kuruma gelen insan sayısı oldukça fazladır. Bu işlemler oldukça fazladır. Dolayısıyla vatandaşların da bu kuruma olan talepleri oldukça fazladır. Oluşan kalabalık vatandaşların işlemlerinin uzamasına yol açtığı için bizlere de çok sıkıcı ve yorucu bir işlem gibi gelir. Hizmet dökümü alabilmek için bekleyecek olduğumuz o uzun işlem sırası gözümüzde büyüdükçe büyür. Bu kısa işlemimizi gerçekleştirmek içinde onca yoğun işlerimizi bırakıp saatlerce bu belgeyi almak için vakit kaybederiz. İşimizin yanında bu belgeyi almak için bir günümüzü ayırmamız gerekir. Ancak sizlerin de bildiği gibi onca işin gücün arasında bu kuruma gidecek vaktimiz olmayabilir. İşlem yapmak için bekleyecek olduğumuz işlem sırası da stresli ve yorucu olabilir. İşte bu tip nedenlerden dolayı biz vatandaşlar hizmet dökümü almak için zorluk çekeriz.

Haberin Devamı

Dakikalık işlem için onca saat vakit kaybetmeye gerek olmadığı için bizler adına hazırlanmış olan internet sistemini kullanarak o sahip olacak olduğumuz belgeyi daha kısa bir zaman dilimi içerisinde alabiliriz. Sizlerin de bildiği gibi artık teknoloji alanında yapılan hizmetlerin sayısı ve de niteliği artmıştır. Bu alanda hizmet veren kurum ve kuruluşların da sayısı arttığı için artık bizler daha kolay bir şekilde işlemlerimizi yapabilme özgürlüğüne sahip oluruz. Teknolojinin de gelişmesi ile beraber artık vatandaşların işlem yapabilme kapasitesi de artmıştır. Yenilenen internet teknolojisi ile beraber de vatandaşlar çok çeşitli alanlarda sunulan hizmetlerden yararlanabilmektedir. Son zamanlarda Sosyal Güvenlik Kurumu da teknoloji çağına uyum sağlayarak hizmetlerini bu kapsamda vermeye özen göstermiştir. Vatandaşlar olarak da bizler internet çağını aktif bir şekilde kullanmaya başlamışızdır. Her an internete bağlanabilme özgürlüğüne sahibizdir. Cep telefonlarımızla, bilgisayarlarla, tabletlerle her türlü internete bağlanabiliriz. İnternete bağlandığımız sürece de internet sistemi üzerinden verilen hizmetlerden yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan bir sistem olan SGK hizmet dökümü ve SSK Sorgulama işlemini artık kurumun ilgili binasına gitmeden de halledebilirsiniz. Teknolojik gelişmeler ile ilerleyen ve geliştirilen e-Devlet hizmeti sayesinde hayatınızı kolaylaştırırsınız. Bu kolaylaştırılmış internet sistemi sayesinde hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. İnternet sistemine giriş yapabildiğiniz her türlü ortamda sizler işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. En yakın bir postaneden alacak olduğunuz e-Devlet şifresi ile mükemmel nitelikte ki sisteme girişini yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız belli başlı kimlik bilgileriniz ile kısa bir sürede şifrenizi temin edebilirsiniz. Sorasında ise artık internete erişim sağlayabildiğiniz takdirde e-Devlete giriş yapabilirsiniz. Her zaman her yerde rahat bir şekilde bu işlemi kullanabiliriz. Teknolojik gelişmeler sayesinde vatandaşlar olarak bizler büyük kolaylık yaşamış oluruz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete sunulan e-Devlet çatısı altında bulabilecek olduğunuz bu hizmet yedi yirmi dört açıktır. Uzunca vaktimizi almadan dakikalar içerisinde son teknoloji ile işlemimizi kolayca yapabiliriz. E-Devlet hizmeti altında yer alan SGK hizmet dökümü belgesi alma işlemi için yapacak olduğunuz tek şey bu sisteme giriş yapmaktır. Ardından sistemde E-Hizmetler bölümüne tıklayarak SGK hizmet dökümü, SSK Sorgulama işlemini bulunuz. Sigorta bilgilerinizi (prim ödediğiniz günleri, işe başlangıç zamanınızı ve diğer iş, sigorta bilgileriniz) sisteme girdikten sonra tek bir tuşla bu sayfayı onaylayabilirsiniz. Ardından sizler de kolay bir şekilde hizmet dökümü belgesine ulaşmış olacaksınız. Bu ekranı yazı ile çıkartarak hizmet dökümü belgesini her yerde kullanabilir hale gelirsiniz.

Haberin Devamı