Gazete Vatan Logo

Somer şef kimdir, kaç yaşında, nereli? Masterchef Somer Sivrioğlu kimdir?

Geçtiğimiz sezon MasterChef Türkiye'de jüri üyesi olarak yer alan Somer Sivrioğlu Survivor 2020’nin bu akşamki bölümünde olacak. Survivor 2020 bu akşam yayınlanan bölümünde Masterchef heyecanı yaşanacak. Survivor’un bu sefer ki mücadelesinde Ünlüler ve Gönüllüler takımı Acun Ilıcalı ve ekibine yemek hazırlayacak. Masterchef yarışmasının jüri üyelerinden Şef Somer Sivrioğlu da talimatlarıyla yarışmacıları yönlendirecek. Peki, Masterchef yarışmasının jüri üyelerinden Şef Somer Sivrioğlu kimdir? İşte Somer Şef hakkında merak edilenler…

Somer şef kimdir, kaç yaşında, nereli? Masterchef Somer Sivrioğlu kimdir?

Survivor 2020 bu akşamki bölümünde Ünlüler ve Gönüllüler takımı Masterchef masasında karşı karşıya geliyor. Ünlüler ve Gönüllüler takımı Masterchef Türkiye Jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın talimatlarıyla yemek hazırlayacak. Survivor takipçileri Masterchef Mehmet Yalçınkaya kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularını aratıyor. İşte Mehmet Yalçınkaya hayatı hakkında merak edilenler…

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

1971'de İstanbul, Kadıköy'de dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye'de kaldı. Türkiye'de uzun yıllar annesi ile birlikte çalışan usta şef'in annesi restoran ve bar işletmeciliği yapmıştır.

25 yaşında iken 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak için Avustralya'ya gitmiştir. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuş, daha sonra master yapmıştır.

Somer Sivrioğlu, Sydney'de kuzeni ile birlikte 'Efendy' isimli bir Türk restoranı açmıştır. Menüsünde pek çok türk lezzeti bulunan restoran yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline gelmiştir.

Haberin Devamı

Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunan Sivrioğlu, ayrıca köşe yazarlığı da yapmıştır.

Geçmişten günümüze, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur. Efendy isimli restoranı Sydney'de en iyi bilinen lezzet duraklarından biri olmuştur. Misafir jüri olarak Türk mutfağını tanıtmak için MasterChef Avustralya’da yer aldı. 2015 yılında Türk mutfağını sevdirmek için bir kitap hazırladı.

"Anatolia: Adventures in Turkish Cooking" isimli bir kitabı da bulunan Somer Sivrioğlu alanında takip edilen isimlerden biri.

Masterchef Türkiye isimli programda ilk sezon Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya ile birlikte sonraki sezonda da Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna ile hem sunuculuk hem de jürilik yaptı.

Somer Sivrioğlu, Aslı Sencer ile evliydi. Çift daha sonra boşanmıştır. Somer Sivrioğlu, 2 çocuk babasıdır.