Gazete Vatan Logo

Silvan ve Şırnak’ta saldırı: Üç sehit

Silvan ve Şırnak’ta saldırı: Üç sehit

Diyarbakır Silvan’da hendek kapatan, Şırnak’taysa yol kontrolü yapan polislere PKK’lılarca saldırı düzenlendi. Üç polis şehit oldu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait ekipleri, dün sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi’ne giden polis ekiplerine PKK’lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan polis memuru Ali Öztürk şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine evinin balkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı.
Bomba ve silahla saldırdılar
Şırnak - Uludere karayolunun 2’nci kilometresinde da uygulama yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı yaptı. Teröristler, bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açarken, güvelik güçleri anında karşılık verdi. Olayda polis memurları Soner Yıldırım ile Şahin Altmış şehit oldu, 5 polis memuru yaralandı. Yaralılar, Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Ateş altına alındı
Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını ateş altına aldı. Operasyonda 7 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.
Havadan operasyon
Şırnak-Uludere karayolunda uygulama yapan polis ekibine bomba yüklü araçla saldırıda bulunduktan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını ateş altına aldı. Operasyonda 7 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.
Şırnak’taki bombalı saldırı sırasında nöbet kulübesinde hasar meydana gelirken, olay yerinde bulunan 2 zırhlı araç kullanılmaz hale geldi. Hasar gören zırhlı araçlar, getirilen vinçlerle Şırnak Emniyet Müdürlüğü kademesine götürüldü.
‘Düşmanla savaşacağım’ dedi, istifa etmedi...
Şırnak’ta şehit olan polislerden Trabzonlu 24 yaşındaki Soner Yıldırım’dı. Anne Ayşe Yıldırım oğlunun şehit olduğu haberini hemşire olarak görev yaptığı Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aldı. Trabzon Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan baba Muhammet Yıldırım “İstifa et dedim, etmedi, ‘düşmanlarla savaşacağım’ diyordu. O kadar cesaretliydi ki bu işi veren Allah” diye konuştu. Şehit polis memurunun 76 yaşındaki dedesi Ali Yıldırım ise bu yaşta böyle bir acı yaşamayı aklından bile geçirmediğini söyledi. Dört yıllık polis memuru olan Ali Yıldırım’ın yaklaşık 5 aydır Şırnak’ta görev yaptığı öğrenildi.
‘Babam gitti, bir daha geri gelmeyecek...’
Şırnak’ta şehit düşen Şahin Altmış 45 yaşındaydı. Şahin Altmış’ın Malatya Yeşilyurt İlçesi Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan ağabeyi Nurettin Altmış ve babası Mustafa Altmış’a acı haber verildi. Üç çocuk babası Altmış’ın eşi Özlem Şahin Altmış’ın bir yıl önce Şırnak’a tayin edildiği kaydedildi. Şehit Şahin Altmış’ın Adana’da oturan eşi ve 3 çocuğu Malatya’daki babasının evine getirildi. Şehidin eşi Özlem Altmış, ağlayarak “Dün hissettim aradım ama telefonuna bakmadı” derken, şehit polisin kızı Zeynep Altmış’ın “Babam gitti, bir daha gelmeyecek” diyerek hıçkıra hıçkıra ağlaması herkesi duygulandırdı.
‘Acımız çok çok büyük, maalesef eskilere döndük’
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde hendek kapatırken atılan roketatar sonucu şehit olan Siverekli şehit polis 25 yaşındaki Ali Öztürk’ün Siverek Bağlar Mahallesi’ndeki ailesine ise acı haber ulaştı. Evde Zazaca ağıtlar yükseldi. Sağlık ekipleri fenalaşan aile fertlerine müdahalede bulundu. Şehit polis memuru evli ve iki çocuk babasıydı. Şehit polisin amcası Hamza Öztürk, “Acımız çok büyük. Gencecik evladımız şehit oldu. Maalesef eskilere döndük, inşallah acılı günler son bulur. Artık kimsenin annesi ağlamasın ve bu savaş son bulsun” dedi.

Haberin Devamı