Gazete Vatan Logo

Silivri'den önemli açıklamalar!

Silivri'den önemli açıklamalar!

Cumartesi günü Başbakan Erdoğan'la görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Silivri Cezaevi'ni ziyarete gitti. İlker Başbuğ, Tuncay Özkan gibi isimlerle görüşen Feyzioğlu, cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.



İşte o açıklamalardan satır başları:

"BUNU DUYMAZDAN GELMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Bu ülkenin başbakanı, içişleri bakanı, danışmanları yargının içinde bir paralel devlet oluşumu var demişse, TSK'ya kumpas kuruldu denilmişse bizim bunu duymazdan gelmemiz mümkün değildir. Bunu görme diyenlere bir çift sözüm var; kendinizi bir gün bir odaya kilitleyin, bakın ne hissediyorsunuz? Dolayısıyla bizim yaklaşımımız herhangi bir davayla sınırlı değildir.



"HUKUK TRAJEDİSİ YAŞANMAKTADIR"

TBB'nin görevi hukukunun üstünlüğünü korumaktır. Elimizde cayır cayır yanan sorun şudur: Temmuz 2012'de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına karar verilirken aynı anda eşi benzer görülmemiş bir karar verildi. Bu mahkemelerin ellerindeki işleri bitirmeden devam etmelerine karar verildi. Bu nedenle bugün Türkiye'de ciddi bir hukuk trajedisi yaşanmaktadır. Biz bir yasama çözümü ve yargının kendi onurunu temizleyeceği bir formül ileri sürüyoruz.

"ÇİFT BAŞLI YARGI SONA ERDİRMEK ZORUNDA"

Sayın Sabih Kanadoğlu 310. madde varken niçin dolambaçlı yolara gidiliyor dedi. Biraz önce İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ile görüştüm. 310. maddeye karşı çıkıyorlar. 'Bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar' dediler. Biz gerçekçiyiz, Türkiye'de çift başlı yargıyı sonlandırmadığımız mutlak bir kanun hükmüyle yasama emri getirmediğimiz takdirde çözüm olmayacaktır, mahkumiyet kararlarının üzerine birer çivi daha çakılacaktır. Çift başlı yargıyı sona erdirmek zorundayız. Önümüzde bir af görünmemektedir. Af değil, adil yargılama istemekteler.

"MASUM OLDUĞUMUZU BİLİYORUM"

Sayın Başbuğ ve konuştuğum diğer dostalar, 'Biz bu hükümlerin zaten hukuka aykırı olduğunu, masum olduğumuzu biliyoruz, millet de biliyor. TSK'ya kumpas kurulduğuna artık söylendiğine göre, hükümlerin şekli meşruiyeti kalmamıştır' diyorlar. Ülkenin bizzat başbakanı, en yetkili kişileri yeniden yargılama noktasına gelmiştir. Bugüne kadar niçin söylemediler diyebilirler. Biz zaten bunu hep birlikte eleştirdik. Bugün eğer bunu söylüyorlarsa 'hadi gelin bunu çözelim' diyoruz biz de.

Feyzioğlu, geçtiğimiz gün Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili Başbakan Erdoğan'la görüşmüş, görüşmenin çok sıcak geçtiğini söylemişti.

Yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı ile yakın çalışma içerisinde olacaklarını belirten Barolar Birliği Başkanı "Sayın Başbakan'ın Japonya ziyareti dönüşünde çok daha somut önerimiz olacaktır. Pazartesi'den itibaren Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışmaya başlayacağız" demişti.

Haberin Devamı