Gazete Vatan Logo

Sıkma mübarek!

“Torba Yasa”yı protesto için Meclis’e yürümek isteyen grup, barikata ve biber gazına takıldı!

Torba Yasa’yı protesto için Ankara’da toplanan çalışanlar Meclis’e yürüyüşe geçti. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. CHP’li vekiller devreye girdi ama sonuç alınamadı.

ANKARA- TBMM’de görüşülmekte olan “Torba Yasa Tasarısı”nı protesto etmek üzere çeşitli illerden Ankara’ya gelen ve Meclis önünde insan zinciri oluşturmak isteyen eylemciler, yine polisle karşı karşıya kaldı.

81 ilden Ankara’ya gelen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri şehir girişlerinde önlem alan polis ve jandarma ekipleri tarafından, Konya, Samsun, İstanbul ve Eskişehir yolunda geldikleri otobüsler durdurularak kimlik kontrolünden geçirildiler, aramadan sonra otobüslerin şehre girmesine izin verdi.Eylemciler, Kurtuluş Parkı’nda toplandı. Polis, gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Eylemciler, uyarıya rağmen Ziya Gökalp Caddesi’nden Meclis’e doğru yürüyüşe başladı.

Biber gazıyla müdahale

Grup, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde durdurdu. Aralarında CHP vekillerinin de bulunduğu bazı kişiler polis yetkilileriyle görüşerek, barikatın kaldırılmasını istedi. Güvenlik güçleri talebi reddetti. Göstericiler yürümekte ısrar edince, arbede yaşandı, polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, işçilerin taleplerini Genel Kurul’da dile getireceklerini söyledi ve beraberindeki yaklaşık 50 CHP milletvekille TBMM’ye döndü. Gruba barikat oluşturan polis, eylemin yasal olmadığını söyledi. Grup, barikatı aşmakta ısrar etmesi üzerine arbede yaşandı. Bazı göstericiler, polise yumurta, taş, sopa ve şişe attı. Güvenlik güçleri eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Atılan gazdan eyleme destek veren milletvekilleri ile çok sayıda göstericinin yanı sıra çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

Göstericilerinden yaralananlar oldu. Göstericiler, Kurtuluş Parkı’ndaki masalarla barikat kurdu. Gruptakiler burada bir süre polisle çatıştı. Göstericilerden bazıları kaldırım taşlarını kırarak polise atarken, güvenlik güçleri de göstericilere tazyikli su, gaz bombası ve biber gazıyla müdahaleye devam etti. Bu sırada taş isabet eden bazı polisler yaralandı. Suyu biten panzerlere itfaiye tarafından su takviyesi yapıldı. Daha sonra Cebeci yönüne giden göstericiler küçük gruplar halinde ara sokaklara dağıldı.

CHP’li Sosyal buna alıştı



CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP’li Mehmet Sevigen ve Çetin Soysal, HAS Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve bazı siyasi parti temsilcileri de
destek verdi. Her eylemde biber gazı mağduru olan CHP’li Soysal, dün de biber gazından nasibini aldı.

Haberin Devamı