Gazete Vatan Logo

‘Sigarayı engelleyemedik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul Esenler'de katıldığı tören sonrasında beraberindekiler yürürken, ‘Samsi Cafe’ isimli kafenin ikinci katında sigara içen kişileri görüp tepki gösterdi.

Erdoğan'ın tepkisinin hemen ardından iş yerine belediye ekipleri gidip tutanak tuttu. VATAN'a konuşan işyerinin işletmecisi Mustafa Ergün, şunları anlattı: “O gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için çok sayıda kişi kafemize geldi. Çoğu da ikinci kattan görmek için yukarıya çıktı. En az 200 kişi vardı, normalde asla böyle kalabalık olmadı burası. O sırada yukarıda sonradan CHP Esenler Gençlik Kolları'na üye olduklarını duyduğum ama tam olarak netleştiremediğim kişilerin sigara içtiğini duydum. Ancak belediye ekipleri geldiği zaman kimseyi bulamadık. Galiba o sırada hemen çıkıp gitmişler. Bu nedenle tutanak tutuldu. İş yerimiz daha bir gün önce sigara için denetlenmişti. Bugüne kadar da hiç böyle bir olay yaşamadık. Bahçemiz var ve sigara sadece orada içiliyor."

6 bin lira ceza kesildi

Haberin Devamı

İş yerinin sahibinin, Galip Öztürk'ün başında olduğu Metro Holding'e bağlı bir şirketin franchise olduğu öğrenildi. Kafe 6 bin lira para cezası kesildi.

‘El sallaması havada kaldı’

CHP Esenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Işık şunları anlattı: "Sigara üzerinden maden kazası gündemini değiştiriyor. Kendisine bir saygısızlığımız olmadı. Fotoğraf çekerken el sallamasına karşılık vermedik. El sallaması havada kaldı bir bakıma. Bu esnada sigara içen bir genç fotoğraf çekerken, yine sigara içen İlçe Yönetim Kurulu üyelerimizden Didem Cendere ise sigarasını eliyle arkasına doğru götürerek sakladı. Sigara içmeye devam eden başka bir genç vardı. Sanıyorum asıl tepkisi bu arkadaşaydı."