Gazete Vatan Logo

SGK Prim Gün Sorgulama İle SSK İşveren Borç Sorgulama İşlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kişiler kadar işçi çalıştıran işverenler için de çeşitli hizmetler sunmaktadır. İşverenlerin çalışanları adına yaptığı ödemelerin dışında iş ile ilgili hizmetleri de sağlamaktadır. Bu konuda internet üzerinden bilgi almak ve ödeme yapmak mümkündür.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan web portalı sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden halledebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan bu resmi hizmet sayesinde herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadan bu işlemlerinizi halledebilir, borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA


SSK SORGULAMA


NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?


SGK İşveren Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olarak faaliyetlerini sürdüren işverenlerin borçları hakkında internet üzerinden bilgi alması mümkündür. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan web tahsilat sayfası kullanılabilir. Bu sayfada sorgu türü olarak ilk olarak 4A işveren ödemeleri seçilmelidir. Bu işlemin ardından ise işverenin hangi borcu öğrenmek istiyorsa o borcu seçmesi gerekmektedir. Borç olarak birden fazla kalem olduğu için bunlar arasından seçim yapılması gerekmektedir.

SGK İşveren Borç Türleri

SGK işveren borcunu öğrenmek için sorgu tipi bölümünden ilgili borçların seçilmesi gerekmektedir. Bu bölümde tercih edebileceğiniz borç türleri ise; işveren cari dönem, işveren geçmiş dönem, işveren 6111 yapılandırma, işveren 6552 yapılandırma tahsilatı, işveren iph tahsilatı, işveren icra dosyası tahsilatı, işveren icra taksit tahsilatı, işveren icra taksit peşinatı ve işveren icra toplam borç tahsilatıdır. İşveren bu seçenekler arasından istediklerini seçerek işlem yapması mümkündür. Özellikle icra gibi durumlarda icra sorgulamaları üzerinden toplam borç bilgileri öğrenilmektedir.

SGK İşveren Borç Ödeme

SGK işveren borç durumu öğrenildikten sonra ilgili borç için ödeme işlemleri de yapılabilmektedir. Bunun için borç sorgulamasının ardından ödeme adımlarının takip edilmesi gerekmektedir. Ödeme işlemleri, web tahsilat bölümünde sadece kredi kartı ile yapılmaktadır. Bu nedenle kredi kartı ile ödeme durumu olan kişilerin SGK işveren borç ödeme yapabilmesi mümkündür. Aksi halde ödemelerin kurumların üzerinden yapılması gerekmektedir. İşverenlerin herhangi bir yasal durumla karşılaşmaması için borçlarını zamanında yapması gerekmektedir.

Borçlara faiz gibi ek ücretler eklendiği gibi icra gibi durumların da yaşanması mümkündür. Tüm bu bilgiler dahilinde işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’nda bulunan hesapları ile ilgili borçlarına dair tüm işlemlerini web tahsilat bölümünden yapabilmektedir. Bu işlemler sayesinde hem internet üzerinden kolay bir şekilde borç sorgulaması yapabilir ve bu borçlarını ödeyebilmektedir. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten siz de yararlanarak işveren olarak adınıza yapılan borçlanmaları ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı