Gazete Vatan Logo

Şentop: Dünyayı savaş girdabına sürükleyenleri insan olmaya davet ediyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, eskiden çıkardıkları sıcak savaşlarla dünya barışını baltalayanların, sinsi vekalet savaşları ve terör eylemleriyle gizli savaşa devam ettiğini belirterek, "Dünyayı kendi şahsi zenginlikleri ve doymaz ruhları için savaş girdabına sürükleyenleri, bir kez daha insan olmaya davet ediyorum. 500 yıllık köhne Batı zihniyeti hem bireysel hem ülkeler bazında, yaptıkları vandallıkların artık herkes tarafından bilindiğinin farkında olsalar da kendi kafalarını resetleyemedikleri için eski aletlerle yeni cihazları yeniden kurabileceklerine inanarak büyük hata yapıyorlar" dedi.

Şentop: Dünyayı savaş girdabına sürükleyenleri insan olmaya davet ediyorum

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde 2022-2023 akademik yılı açılışı ve 'Uluslararası 8inci Sosyal Bilimler' ile '4üncü Uygulamalı Bilimler Mühendislik ve Matematik' kongreleri düzenlendi. Etkinliğe TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık,  Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Şentop, ikinci dünya savaşından sonra kendi oluşturdukları kuralları, çeşitli hilelerle delen Batı zihniyetinin son çırpınışlarını yaşadığını belirtti. Şentop, dünyayı kendi şahsi zenginlikleri ve doymaz ruhları için savaş girdabına sürükleyenleri, bir kez daha insan olmaya davet ettiğini kaydetti.

BATI ZİHNİYETİ SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR'  
Yüz yıl önce hem coğrafya, hem de kalplerin bir olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Daha yüz yıl önce hem coğrafyalarımız hem kalplerimiz birdi. Araya giren bir asır ne Asyadaki ata yurdumuzdaki soydaşlarımızdan ne Balkanlar'daki ne de Orta Doğudaki kardeşlerimizden bizi koparamadı. Araya giren bir asır, insan ömrü için uzun gibi görünse de toplumların hafızaları için kısa bir zaman dilimidir. Özellikle 20'nci yüzyılın savaşlardan yorgun düşen dünyası üzerinden henüz bir asır geçtiği şu günlerde, 3'üncü dünya savaşı ifadelerini her mecrada duyar olduk. Eskiden çıkardıkları sıcak savaşlarla dünya barışını baltalayanlar, şimdi sinsi vekalet savaşları ve terör eylemleriyle gizli savaşa devam ediyorlar. 2'nci  Dünya Savaşı sonrası kendi koyduğu, 'sıcak savaşlara' karşı oluşturdukları kuralları, çeşitli hilelerle, teşbihte hata olmazsa çakallıkla delen, 500 yıllık hegemonyasını devam ettirmeye çalışan Batı zihniyeti, esasen son çırpınışlarını yaşıyor. Son çırpınışlar bilirsiniz ki kaygının ve artan korkunun da şiddetiyle, kişiyi suyun dibine daha hızlı yaklaştırır. İnsanlık tarihinin mahreci coğrafyaların kadim halkları; yakın Asyada, uzak Asyada, Baltıkta, Balkanlarda küçük küçük hegemon devletlerin maşaları taraflar ve büyük şirketler vasıtasıyla karıştırılmaya devam ediyor. Dünyadaki pek çok insan barış ve kardeşlikten yana samimi söylemler dile getirirken, devlet politikalarını; sinsice sömürmek ve daha çok metaya sahip olmak üzerine kodlayan, erki elinde tutmak isteyen zihniyet, her gün bir kaos planını devreye sokuyor" dedi.

Haberin Devamı

DÜNYAYI SAVAŞ GİRDABINA SÜRÜKLEYENLERİ İNSAN OLMAYA DAVET EDİYORUM'  
Tek  kutuplu dünya düzeninin kabul edilemez bencil politikalarının, Covid-19 salgınıyla hızlanan ivmesinin, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında yeni küresel acılara zemin hazırladığını kaydeden Şentop, "Dünyayı kendi şahsi zenginlikleri ve doymaz ruhları için savaş girdabına sürükleyenleri, bir kez daha insan olmaya davet ediyorum. 500 yıllık köhne Batı zihniyeti hem bireysel hem ülkeler bazında, yaptıkları vandallıkların artık herkes tarafından bilindiğinin farkında olsalar da kendi kafalarını resetleyemedikleri için eski aletlerle yeni cihazları yeniden kurabileceklerine inanarak büyük hata yapıyorlar. Adil ve kardeşçe yaşanacak bir dünya mümkün iken silahlara harcanan enerji ve ödenen paralar bukağı gibi boyunlarına dolandığında iş işten geçmiş olacak. İletişim çağında, elindeki akıllı telefondan dünyadaki her hareketliliği izleyen bilinçli insan toplulukları, dezenformasyonla yaratılan algıların gerçeğini, bir süre sonra mutlaka görüyor. İnsanlık uyanıyor. Artık 10 yaşında internet kullanmaya başlayan insan ırkı, her önüne gelene inanmıyor ve araştırıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜTÜN TOPLUMLARIN BİLİM İNSANLARINA İHTİYACI VAR'  
Doğrunun söylenmesi açısından, bilimsel kongrelerin önemine vurgu yapan Şentop, "Bilim, teknoloji, internet; bütün sahalarda doğruyu söyleyecek gerçek bilim insanlarına ve doğru bilgilere sizlerin çalışmalarıyla erişecek. Sizin tarihe, coğrafyaya, teknolojiye bakışınız, bugünün paradigmalarıyla geçmişin değerlerini imbikten süzüp bugüne uygulayarak yolumuzu aydınlatacak. Bilim insanlarına bütün toplumların ve özellikle de bizim medeniyetimizin ihtiyacı var. Bugünün yaşananlarını bilimsel veriler ışığında, verdiğiniz tebliğlerle ve günümüze uyarlanan yeni ve modern bakış açılarıyla gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuz var.Tarih elbette ki aynı hataları yaparsak tekerrür eder. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek acizliğini derhal terk ederek çağın gereklerine uygun, bütün değerlendirmeleri bizim coğrafyalarımız bağlamında değerlendirmenize ve yetişecek yeni gençleri aydınlatmanıza muhtacız. 21'inci yüzyıl artık her vatandaşını üniversitede okutma saikiyle hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından resim hediye edildi.

Haberin Devamı

SPORCU MİSAFİRHANESİ AÇILIŞINA KATILDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Süleymanpaşa Belediyesi Yaşar Kaptan Çebi Sporcu Misafirhanesinin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Şentop, Türkiye'nin son yıllarda spor alt yasına önem verdiğini belirterek, "Tesise ismi verilen Yaşar Kaptan Çebi bölgeye değer ve önem veren birisi. Tekirdağ'da çok sayıda hayır işlerinde bulundu. Burası toplam 1290 metrekare inşaat alanına yapıldı. Birçok imkanı olan misafirhanemiz engelli sporcular için de erişime uygun olarak hazırlandı. Sporcularımızın rahat edebilmesi için her şey düşünülmüş. Süleymanpaşa belediyemiz yerel bir yönetimin yapacağı en önemli hizmetlerden olan gençlere, spor tesisi, sporla ilgili sosyal ortamlar hazırlamayı, sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak yerine getirmektedir. Sağlıklı nesiller ve geleceğe en önemli miraslardan biri spora ve sporun birleştiriciliğine, sosyalliğine yatırım yapmaktır" dedi.

'TÜRKİYE'NİN İSMİNİ DÜNYAYA DUYURAN SPORCULAR YETİŞTİ'

Türkiye'nin son yıllarda dünya çapında ismini duyuran sporcular yetiştirdiğine dikkat çeken Şentop, "Özellikle milli spor güreşte, okçulukta, voleybolda, yüzmede, Türkiye'nin ismini dünya çapında duyuran kız ve erkek sporcular yetişti" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Tekirdağspor Kulübü Başkanı Ekrem Daşdan, Şentop'a adının yazdığı Tekirdağspor forması hediye etti. Ardından Şentop ve beraberindekiler, tesisin açılışını gerçekleştirdi. Tesisin açılışına Şentop'un yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile Kaptan Şirketler Grubu Genel Müdürü Orhan Çebi ve çok sayıda davetli katıldı.