Gazete Vatan Logo

Şehit babası: Birlik beraberlik içinde olalım

Şehit babası: Birlik  beraberlik içinde olalım

Şemdinli’de şehit olan askerler İzzet Taşbaş ve Yunus Arda ile Kozluk’ta şehit edilen polis Nedim Erbay son yolculuklarına uğurlandı. Baba Arda, “Bu zalimlere karşı hep birlik ve beraberlik içinde olalım” diyerek gözyaşı döktü.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak etirmeleri sonucu şehit düşen Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ve Uzman Onbaşı Yunus Arda Van’dan, Kozluk’ta şehit edilen polis Nedim Erbay ise Batman’da düzenlenen törenlerle memleketlerine uğurlandılar. Erzurumlu şehit Yunus Arda’nın Erzurum’un Aziziye ilçesine getirilen cenazesi ağıtlarla karşılandı. Ömer Nasuhi Bilmen Camisi’ndeki törende tabuta büyük oğlu Yavuz ile birlikte sarılan 4 çocuk babası Lütfü Arda, gözyaşlarını tutmadı. Baba Arda, “Rabbim kimseye böyle bir acı göstermesin. Allah için bu zalimlere karşı hep birlik ve beraberlik içinde olalım. Dışta ve içte bizi yıkmak isteyenlere karşı müslümanlar bir olalım. Kuzum, aslanım benim. Murat almadın hele düğünün olacaktı. Yavrum seni Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kadınlar saf tuttu

Şehit İzzet Taşbaş için Afyonkarahisar’ın Dinar ilçe merkezde düzenlenen törende şehidin annesi Saliha, eşi Ümmühan, dedesi İzzet Taşbaş ile ablası İlknur Aygünoğlu ve diğer yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağladı. Cenaze törenine Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Cenaze namazı kılınırken kadınlar da erkeklerle birlikte saf tuttu.

Çiçeklerle karşıladılar
Şehit polis memuru 47 yaşındaki Nedim Erbay için Uşak’ın Kula ilçesi Saraçlar Köyü’nde tören düzenlendi. Şehidin naaşının bulunduğu ambulans köye girdiği sırada onu bekleyen kadınlar, ellerindeki çiçekleri ambulansın üzerine attı. Yine evlerinin duvarlarına çıkan kadınlar, şehit polisi çiçeklerle karşıladı. Acı haberin hemen ardından fenalaştıkları için hastaneye kaldırılan polis memurunun Alzheimer hastası olan annesi Hasibe Erbay ile çiftçi babası Halil İbrahim Erbay, köye getirilmedi. Terör olaylarına, 1980 yılından bu yana 9’u asker 3’ü polis ve biri öğretmen olmak üzere 13 şehit veren Kula’da, son şehit polis memuru Nedim Erbay’ın cenazesi Kula Şehitliği’nde toprağa verildi.
24 hedef vuruldu
Terör örgütünün saldırılarıyla gündeme gelen Dağlıca’ya hava operasyonu düzenlendi. TSK’dan yapılan açıklamada, “Hakkâri / Dağlıca ve Yüksekova’da icra edilen hava hârekatı ile Bölücü Terör Örgütü terör örgütüne ait 24 hedef (Doçka mevzi, barınak ve sığınak) imha dilmiştir” denildi.

Haberin Devamı