Gazete Vatan Logo

‘Sayın Arınç onları unutmayın’

‘Sayın Arınç onları unutmayın’

CHP’li Ağbaba, hasta mahpusların durumunu Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceğini açıklayan Arınç’a Hilmioğlu’nun yanı sıra diğer hasta mahpusların listesinin de yer aldığı raporu gönderdi.

Ergenekon tutuklusu Fatih Hilmioğlu’nun durumuyla gündeme gelen hasta mahpuslar konusunda önceki gün NTV yayınında “Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceğim” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, CHP’den destek geldi. CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri adına Veli Ağbaba, Arınç’a mektup yazdı. Ağbaba mektubuna CHP tarafından hazırlanan ‘Hasta mahpuslar’ raporunu da ekledi ve şöyle dedi: “Yayınlamış olduğumuz Hasta Mahpuslar Raporu’nda defalarca bu kişilerin derhal salıverilmesi gerektiğini belirttiğimizi hatırlatmak istiyoruz. Bu konuda geçen hafta Meclis Başkanlığı’na sunmuş olduğumuz kanun teklifi ile de hasta mahpusların tahliye edilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladığımızı eklemek istiyoruz. Bu noktada hasta mahpuslar hakkında söylemiş olduğunuz cümlelere katıldığımızı, atacağınız adımlar için tarafımızdan talep edeceğiniz her türlü bilgi ve belgeyi sağlamayacağımızı iletmek istiyoruz.”


101 sayfalık rapor

CHP tarafından hazırlanan “Hasta Mahpuslar Raporu” 101 sayfadan oluşuyor. Ziyaret edilen tüm hasta tutukluların hastalıkları hakkında detaylı bilgi raporda yer alıyor. Ağbaba, bu raporunun yanına 163 kişiden oluşan ve derhal salıverilmesi gereken ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin listesini de ekledi. Ağbaba tarafından Arınç’a gönderilen listede dikkat çeken isimlerden bazıları şöyle:


- Fatih Hilmioğlu (Silivri): Kanser

- Erol Zavar (Sincan): Kanser

- Salih Mirzabeyoğlu (Bolu F Tipi): Psikolojik rahatsızlık

- Veysi Özer (Diyarbakır D Tipi): Kanser

- Mehmet Tekin (Alanya L Tipi): Beyin tümörü

- Nuri Plot (Amasya E Tipi): Felç

- Serdal Sayak (Bingöl M Tipi): Silikozis

- Sami Özbil (Kandıra F Tipi): Wernicke Korsakoff

- Şükrü Ersöz (Metris R Tipi): Felç

- Kemal Gömi (Sincan): Şizofren


HİLMİOĞLU’NUN KARDEŞİ VE AVUKATI:

6 tane rapor var 7’nciyi istiyorlar

Ergenekon Davası’ndan 23 yıl ceza alan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Hilmioğlu, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurunun ardından geçtiğimiz gün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilmişti. Avukatlığını yapan kardeşi Hayati Hilmioğlu yaşananlara isyan etti: “Fatih’in ağır siroz, karaciğer kanseri ve depresyon durumunu belgeleyen devlet hastanelerinden alınmış 6 rapor var. Dosyası hastaneye gönderildi. Mevcut 6 rapora rağmen yeniden sağlık kurulu oluşturulacağı ifade edildi. Yeni baştan tetkik yapacaklar.”

Haberin Devamı