Gazete Vatan Logo

Hilmioğlu rapor için hastanede!

23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu’nun avukatı aynı zamanda kardeşi olan Hayati Hilmioğlu, yüksek şeker, karaciğer ve kanser hastası olan müvekkilinin tahliye edilmesi için 16 Ocak’ta Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

10 güne çıkar

Talebi hemen değerlendirmeye alan Anayasa Mahkemesi, Hilmioğlu için tam teşekkülü devlet hastanesinden yeni bir sağlık raporu alınmasına karar verdi. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı üzerine Fatih Hilmioğlu bugün İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne getirildi. Hayati Hilmioğlu, “Rapor 10 güne kadar çıkar diye bekliyoruz.” dedi.

Siroz, şeker, tansiyon’

Bu arada Türk Tabipleri Birliği Bilimsel Araştırma Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun ailesinin isteği üzerine sağlık durumuyla ilgili bilimsel bir rapor hazırladı. Raporda Hilmioğlu’nda Hepatit B enfeksiyonundan kaynaklanan karaciğer sirozu, şeker hastalığı, intihar riski ve hipertansiyona rastlandığı ifade edildi.

Erbakan formülü önerisi

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, Hilmioğlu için Necmettin Erbakan formülünü önerdi: “Daha önce eski başbakanlardan Necmettin Erbakan da uygulanan yöntemler aynı şekilde ağır hasta olarak nitelendirilen diğer tutuklara da uygulanmalıdır.”

Gül, ‘Yetkim olsa kullanırım’ demişti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha önce yaptığı açıklamada “Halkımız şöyle sanıyor, Cumhurbaşkanı arzu ederse, cezaevindeki bir hastayı affedebilir. Böyle bir yetkim yok, yetkim olsa hemen kullanırım. Bu tip insani meselelerde ben de üzülüyorum” demişti.

Arınç: ‘Bu çığlık duyulmalı’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sağlık şartları bakımından içeride kalması mahsurlu görülen her tutuklu ve hükümlünün tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. “Bu çığlığa hiç kimsenin kulağını kapatmaması lazım” diyen Arınç, “Biz hükümet olarak yaptığımız yeterli değilse onun için mutlaka yeni hükümler getiririz” dedi.

Haberin Devamı