Gazete Vatan Logo

Savcı Seçen ve üç hakime kumpas davası

İstanbul’daki ‘Askeri Casusluk’ davasına bakan eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen ile yargılamayı yapan heyetteki hakimler hakkında 14.5 yıla kadar hapis istendi

Savcı Seçen ve üç hakime kumpas davası

İstanbul Askeri Casusluk davasında sanıklar lehine olan TÜBİTAK belgesini soruşturma dosyasına koymayan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili ve halen Çorum savcısı olarak görünün Fikret Seçen ile bu TÜBİTAK belgesini yargılama aşamasında dikkate almayan eski Özel Yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama dönemindeki başkan ve üyeleri olan Mehmet Ekinci, Metin Özçelik ve Birol Bilen hakkında “Görevi kötüye kullanma”, “İftira” ve “Resmi belgeyi bozma, yok etme veya gizleme” suçundan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Fikret Seçen için tutuklama talepli yakalama kararı talep edildi.

Taleplere rağmen

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 29 sayfalık iddianamede, “TÜBİTAK BİLGEM’in yazısı iddianame düzenlenmeden önce Başsavcılığa intikal ettiği halde soruşturma dosyasının içerisine konulmayarak kamu davası açıldı. Açılan bu davanın iddianamesinde bahse konu raporun içeriğinden bahsedilmediği gibi bu rapor deliller bölümünde de gösterilmedi. Adı geçen avukatın müteaddit taleplerine rağmen bu rapor adli emanetten getirilerek dava dosyasına konulmadı” denildi.

Haberin Devamı

Askeri Casusluk davası sanıkları, yeniden yargılama sonucu beraat etmişlerdi.

Ekinci: Suç isnadı yok...

İddianamede ismi geçen hakimlerden Mehmet Ekinci’den açıklama geldi. Hâlâ Türkiye’de olan Ekinci ile ilgili açıklama yapan avukatı Çağrı Çetin, “Müvekkilimin HSYK ve savcılık tarafından savunması dahi alınmadan bu iddianame ortaya çıkmıştır. Mağdurlar tarafından müvekkilime yönelik şikayet ve suç isnadı bulunmamaktadır” dedi.