Gazete Vatan Logo

Savcı: En yoğun IŞİD faaliyeti Gaziantep’te

Gaziantep’te 2015’te başlatılan IŞİD soruşturması dosyasının Diyarbakır mitingine saldırıyla birleştirilmesi kararını veren savcı, örgütün yoğun faaliyet alanı ve yapılanmasının Gaziantep’te olduğuna dikkat çekti

Savcı: En yoğun IŞİD faaliyeti Gaziantep’te

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca IŞİD yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma, 5 Haziran tarihinde HDP mitingine yapılan bombalı saldırının ardından yetkisizlik kararı ile Diyarbakır’a gönderildi. Şüpheliler Mustafa Demir, İlhami Balı, İsmail Korkmaz, Selçuk Budak, Sami Çakır ve Ökkeş Karabeyli hakkında hazırlanan soruşturma dosyası, HDP mitingine saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirilirken, yetkisizlik kararında IŞİD ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi:

- Şüpheliler internet üzerinden bağlantı kurularak terör örgütüne katılmaya ikna edilen kişilere sınırı illegal geçirerek Suriye’deki IŞİD kamplarına gönderiyordu. Aynı şekilde Suriye’deki örgüt mensupları da Türkiye’ye geçiriliyordu.

- Örgüte lojistik destek sağlamak için Türk ve yabancı plakalı araçları Suriye’ye geçiriyorlardı.

- Örgüte maddi destek sağlamak amacıyla para transferi yapıyorlardı.

- Örgüt mensuplarına kalacak yer temin edip günlük ihtiyaçlarını karşılıyorlardı.

- Kuryelere maaş ödüyor ve şiddet içeren eylem yaptırmak için keşif ve istihbarat faaliyeti yürütüyorlardı.

Haberin Devamı

- Yoğunluklu olarak örgütün faaliyet alanı ve yapılanması Gaziantep’te bulunuyor. Şüpheliler hiyerarşik ilişki içerisinde bu kent üzerinde eylemleri gerçekleştiriyordu.

- Faaliyet alanı Gaziantep ile sınırlı kalmıyordu, değişik birçok yerde şüpheliler örgüt adına faaliyet yürütüyordu. 5 Haziran günü Diyarbakır’da HDP mitingine yapılan bombalı saldırının faili olan Cafer kod adlı Orhan Gönder de Gazintep’te yakalandı.

- Örgüt faaliyetleri belli bir eylem şekli ve yerle sınırlı değil.