Gazete Vatan Logo

Sansar ne yer, ne ile beslenir? Sansarlar en çok neyi sever?

Hayvanların farklı avlanma ve beslenme döngüleri bulunmaktadır. Her hayvan yapısı gereği değişik gıdalarla beslenmektedir. Sansar hep obur grubunda olan bir hayvandır. Yani hem et hem de sebze ile beslenmektedir. Çeşitli kaynaklardan yediği gıdalara öğrenmek mümkün olmaktadır.

Sansar ne yer, ne ile beslenir? Sansarlar en çok neyi sever?

Sansar evcil bir hayvan değildir. Doğada avlanarak kendi besinini temin eden bir canlıdır. Sansarlar genellikle geceleri avlanmaktadır. Kuş, tavuk, sürüngen gibi et yemektedir. Ama meyvede yer. Ayrıca kemirgenler ile beslenmektedir. Geceleri avlanan bu hayvanlar tehlike altında olduklarını hissetleri zaman daha saldırgan olabilirler. Özellikle tavuk kümeslerine saldırmaktadırlar.

SANSAR NE YER, NE İLE BESLENİR?

Geceleri avlanmaya çıkan bu hayvan tek başına avlanmaz. Genellikle 2 sansar birlikte avlanmaya çıkar. Kemirgen, kuş, meyve ile beslenmektedir. Sansarlar tavuklara saldırarak onları öldürür ve onlarla beslenirler. Ayrıca sürüngenleri çok severler.

SANSAR NASIL BİR HAYVANDIR?

Sansarlar vahşi hayvanlardır. Tavuklara ve kuşlara saldırarak onları öldürürler. Sansarların bacakları ve boyları kısadır. Avlarını koku alarak takip eder ve avlarlar. Sansarlar memeli hayvanlar grubunda yer almaktadır. Sansarların tüyleri uzun ve alımlıdır. Bu nedenle avcılar tarafından hedef olabilmektedirler. Tavuk kümeslerine saldırarak hayvanların kafalarını kopartabilirler. Çok hızlı hareket eden hayvanlardır.

Haberin Devamı

SANSARLAR EN ÇOK NEYİ SEVER?

Bu hayvanlar en çok sürüngenleri sever. Her türlü sürüngen hayvan ile beslenmektedir. Ayrıca tavuklara saldırır. Kuşlara saldırarak onları yemektedir. Tavukların olduğu yerlere köpek konarak hayvanın saldırısının önüne geçilebilir. Sansarlar köpeklerden kaçmaktadır.

TAVUKLAR SANSAR SALDIRISINDAN NASIL KORUNUR?

Tavuk kümeslerine sansar saldırısını önlemek çok kolay olmamaktadır. Bu hayvanlar tavuk kümeslerine girerek hayvanların boyunları kopartmaktadır. Eğer kümeslerin etrafı sağlam bir şekilde çevrelenirse saldırıların önüne geçilebilir. Toprağa delik açarak ta girebileceklerini unutmamak gerekmektedir.

Tavukların bulunduğu bölgede köpek beslemek sansar için caydırıcı olmaktadır. Bunun saldırgan bir köpek olmasına da gerek yoktur. Çünkü saldırgan bir köpek sansarı öldürebilir. Sansarında hayatta kalması için avlanması gerekmektedir. Hayvanı öldürmek yerine uzaklaştırmak daha iyi bir çözüm olmaktadır. Sansarlar sürüngen hayvanlar dışında tavşanları da yemektedir.

Haberin Devamı

Tabiatta kendi doğası içinde ise sürüngenleri tüketir. Sansar vahşi bir hayvandır. Evcil bir hayvan gibi bakılması söz konusu olmamaktadır. Onu herhangi bir ortama alıştırmak ve evcil hayvan gibi bakmak mümkün değildir. Sansar keskin dişlere sahiptir. Bu dişleri ile hayvanların boynunu koparabilmektedir. Ayrıca kazma yeteneğine sahiptir. Hızlı bir şekilde yerin 30 metre altına kadar kazabilmektedir. Sansarların da korktuğu hayvanlar vardır. Yırtıcı kuşlar sansarlara saldırmaktadır.