Gazete Vatan Logo

Sanık polis, delil toplama alanında!

Sanık polis, delil toplama alanında!

Uğur Kurt davasında şüpheli polis Sezgin Kormaz’ın ifadesinde “Olaydan sonra bölgeden ayrıldım” demesine rağmen, delil incelemesi yapılan zırhlı aracın yanında olduğu anlaşıldı

Okmeydanı Cemevi bahçesinde bir yakınının cenazesini beklerken polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt davası bugün 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. Davanın ilk duruşmasından önce Kurt’un avukatları önemli bir bilgiye ulaştı. Kurt’u öldüren kurşunun polis Sezgin Korkmaz’ın silahından çıktığı belirlenmişti. Korkmaz, savcılık ifadesinde “(…) Cemevi önüne inmedim, 1,5-2 dakika kadar olay mahallinde kaldıktan sonra araç söndürdük. Ben hızlı adımlarla yürüyerek cadde yukarısına çıktım. Araç olay mahallinden ayrıldı. Ben bu olaydan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gittim. Vücudunda yanık olan arkadaşlarımın yanında kaldım. Yani o gün daha sonrasında vuku bulan olaylara katılmadım” demişti.
Zırhlının kamerasında...
Oysa, olaydan sonra delil incelemesi için Cemal Kamacı Spor Tesisi’nin olduğu bölgeye çekilen zırhlı aracın kamera görüntüleri, ifadesinin aksine Korkmaz’ın saat 11.49’da (Uğur Kurt 11. 38 sıralarında öldürülmüştü) zırhlı aracın yanına geldiğini gösteriyor. Ayrıca Kağıthane Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis olan babası Ekrem Korkmaz da kamera görüntülerinde yer alıyor. Resmi evraka göre araçta delil incelemesi saat 13.10’da başlayıp, saat 17.00’da sona eriyor. Görüntüler resmi incelemeden önce olayın faili olan Korkmaz’ın delil incelemesi yapılan alanda, diğer polislerle bir arada olduğunu gösteriyor.
Olay anı: Sezgin Korkmaz, olay anında silahıyla böyle görüntülenmişti. Uğur Kurt 11.38’de ölmüştü. Ancak aracın kamerasının saati 1 saat geri olduğundan, 10.38 olarak görünüyor.
Olaydan 11 dakika sonra: Zırhlı araç delil incelemesi için spor tesisine çekildikten sonra Korkmaz, 11.49’da delil inceleme alanına geliyor.
1 saat 40 dakika sonra: Yaklaşık 2 saat sonra da Korkmaz, polis olan babası Ekrem Korkmaz’la birlikte aracın yanında.
‘Olası kastla öldürme’
Tutuksuz yargılanan Korkmaz hakkında ilk olarak ‘taksirle öldürmek’ten iddianame hazırlandı. Mahkemenin iadesi üzerine 25 yıl hapis cezası öngören ‘olası kastla öldürmek’ten dava açıldı.
‘Asla kabul edilemez’
Kurt ailesinin avukatı Aslı Kazan, bu durumun ‘Asla kabul edilemeyecek bu delil toplama usulü’ olduğunu belirterek, Korkmaz’ın aracın yanına gittiğini ifadesinde gizlediğini söylüyor: “Zırhlı araç Cemal Kamacı Spor Tesisi’ne çekilirken, aracın üstündeki kamera görüntü almaya devam ediyor. Saat 11.49’da şüpheli polis zırhlı araca doğru yürürken görülüyor. 13.50’de hâlâ aracın başında. O sırada araçta keşif yapılıyor, delil toplanıyor. Ve bu işlem şüpheli polisin ve yine polis olan babasının bulunduğu ortamda yapılıyor. Tutanakta inceleme ekibinin 13.10’da intikal ettiği yazıyor. Bu doğruysa, uzmanlardan önce şüpheli polis delillerin toplanacağı aracın başında. Olayın Memur Suçları Bürosunca yürütülmesi gerekiyordu. Ancak tüm itirazlarımıza rağmen Terör Suçları Bürosu yürüttü.”

Haberin Devamı