Gazete Vatan Logo

Samp T nedir? Samp T hava savunma sistemi özellikleri ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesinde öne çıkan konuların başında SAMP -T füze savunma sistemi geliyor. Türkiye'nin SAMP-T füze savunma sistemi konusunda Fransa'yla iş birliği açıklamalarının ardından pek çok kişi SAMP-T füze savunma sistemi ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Samp T nedir? Samp T hava savunma sistemi özellikleri ne? İşte Samp T hava savunma sistemi hakkında bilmeniz gerekenler!

Samp T nedir? Samp T hava savunma sistemi özellikleri ne?

Samp T hava savunma sistemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesinde öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. Fransa ile Türkiye arasındaki iş birliği ile ilgili her iki taraf da olumlu mesajlar verirken Samp T hava savunma sistemi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Samp T nedir? Samp T hava savunma sistemi özellikleri ne? İşte Samp T hava savunma sistemi hakkında bilmeniz gerekenler!

SAMP T NEDİR?

SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain); kara konuşlu, orta irtifa, uzun menzilli, hava ve kısa menzilli balistik füze savunma sistemi olup; uçak, helikopter, insansız hava aracı (UAV), seyir füzesi (CM), anti radyasyon füzesi (ARM), subsonic ve supersonic hızda seyir edebilen gemi ve kara konuşlu gemisavar füzesi (AShCM) ve kısa menzilli balistik füze (SRBM) gibi geniş bir hedef zarfına sahiptir.

SAMP T HANGİ ÜLKE TARAFINDAN ÜRETİLİYOR?

MBDA (Fransa) ve Thales (İtalya) firmalarının oluşturmuş olduğu EUROSAM konsorsiyumu tarafından üretilmektedir.

Haberin Devamı

SAMP T ÖZELLİKLERİ NE?

SAMP/T, 360° tracking ve angajman yapabilen, Arabel Radar ünitesi (MRI), angajman modülü (MC) ve 6 adet dikey fırlatma lançer modülünden (MLT) oluşmaktadır. Her bir dikey fırlatma lançer modülünde (MLT) 8 adet füze (Fransa 8×8, İtalya 8×4 tercih etmiştir) bulunmakta olup, tüm füzeler 10 saniye içerisinde ateşlenebilmektedir. MLT, 360° angajman kabiliyetine sahiptir.