Gazete Vatan Logo

Sağında Cinping solunda Obama

ANTALYA’da 15-16 Kasım tarihlerinde G-20 Zirvesi’nin yapılacağı salonda liderlerin oturacağı koltuklar belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın solunda ABD Başkanı Barack Obama, sağında ise Çin lideri Şi Cinping oturacak.

Sağında Cinping solunda Obama

2015 yılı dönem başkanlığını üstlenen Türkiye’nin ev sahipliğinde Regnum Carya Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirvede, Avrupa Birliği Komisyonu ve Konseyi’nin başkanları, G-20 üyesi ülke liderleri ve 6 konuk ülkenin liderlerinin bir araya geleceği salon da hazırlandı.

Liderler için maksimum güvenlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dün incelemelerde bulunduğu salonda Barack Obama’nın soluna ise İngiltere Başbakanı David Cameron oturacak. Şi Cinping’in sağında Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Turnbull’un hemen yanında da Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman oturacak. Dünya liderlerinin toplantı yapacağı salonun ışıklandırma sisteminden havalandırmasına, güvenlik tedbirlerinden halısına kadar hazırlıkların tamamlandığı otelin Convention Center’ı, 7 bin metrekareden oluşuyor. Dünya liderleri, içinde 13 ayrı salon bulunan Convention Center’de ‘Carya’ adlı 2 bin metrekarelik salonda bir araya gelecek. Liderler için salonda yuvarlak masa oturma biçimi düzenlendi.