Gazete Vatan Logo

Sadece Türkiye'de olur!

Doktor ölen oğlunun organlarını isteyince baba, "Ben organ bağışı nedir bilmem" dedi ve...

Doktor ölen oğlunun organlarını isteyince baba, "Bütün köye sordum organlarını bağışladım" dedi.

Balıkesir'e bağlı Akçaköy'de, tek katlı evin dış kapısının üstündeki betondan düşen, ağır yaralı olarak kaldırıldığıBalıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Süleyman Özinan'ın (33) bağışlananorganları 5 kişiye umut oldu.

ORGAN BAĞIŞI NEDİR BİLMEM

Dursunbey'in Güğü ve Çanakçı köylerinde vekil öğretmenlik yapan oğlunu genç yaşta kaybeden ve yaşamını Akçaköy'de çiftçilikle sürdüren İbrahim Özinan, oğlunun organlarının başkalarına hayat verecek olmasının, üzüntüsünü bir nebze de olsa azalttığını belirtti. Baba Özinan şunları söyledi: "Doktorlar oğlumun organlarını bağışlayıp bağışlamayacağımı sordu. Ben organ bağışı nedir bilmem. 'Akrabalarıma ve köylülerimize sorayım' dedim. Onlar onay verince, Süleymanımın tip 1 şeker hastası olduğunu söyledim veorganlarını alabilirsiniz dedim."

5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Marmara Üniversitesi mezunu Süleyman Özinan'ın kalbi Hacettepe Üniversitesi 'nden gelen ekip tarafından dün 03.30'da alınarak Ankara'ya götürüldü. Özinan'ın böbrekleri Bursa'da iki kişiye hayat verecek. Karaciğeri ikiye ayrılarak, İstanbul'da iki hastaya nakledilecek.

Haberin Devamı