Gazete Vatan Logo

Sabıka kaydı sorgulama nereden yapılır?

Sabıka kaydı sorgulamanızı yapmak ve almak istiyorsanız online hizmetleri kullanabilirsiniz. Bu sayede uzun kuyruklar beklemek zorunda kalmazsınız. Nasıl yapacağınız bilgisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sabıka kaydı sorgulama nereden yapılır?

Sabıka kaydı birçok işlem için sizlere lazım olabilmektedir. Size de bir ehliyet kursuna gitmek ya da herhangi bir işe başlamak veya herhangi bir nedenle sabıka kaydı size lazım olmuş olabilir. Bu durumda sabıka kaydı almak için bulunduğunuz yerdeki Adalet Sarayı’ na bir dilekçe ile başvurmanız yeterli olacaktır. Dilekçe ile başvuruda bulunduktan sonra sizden hiçbir işlem ücreti istenmeden sabıka kaydı size verilecektir. Sabıka kaydını bu şekilde almak size zaman kaybı yaşatabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Siz de zaman kaybı yaşamadan ve her saatte sabıka kaydına ulaşabilrisiniz. Peki bu işlemi nasıl yerine getireceksiniz. Sizde sabıka kaydı sorgulama hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuayabilirsiniz. Biz sizlere haberimizde online olarak sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu konu hakkında bilgi sahibi olma için haberimizin devamında yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sabıka kaydı sorgulama işlemini Adalet Sarayı’ na giderek yapabilirsiniz. Ancak bu kurum devlete bağlı bir kurum olduğu için belli bir çalışma süresi vardır. Bu süre yani mesai saati bittikten sonra artık siz sabıka kaydı almak için bu kurumlara başvuruda bulunamazsınız. İşte böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman sabıka kaydı sorgulama işlemini online olarak yerine getirebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ve intenet kullanımının artmasına bağlı olarak artık bir çok kurumun işlemini online olarak yapabilirsiniz. Bu yönde kurulan sistemlerden birisi de E-Devlet uygulamasıdır. E-Devlet uygulamasında “ Adalet Bakanlığı “ başlığı altında sizde “ sabıka kaydı sprgulama “ hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Biz sizlere şimdi E-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. Sabıka kaydı sorgulama için ;

İlk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfanın sol üst kısmında yer alana E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada en üst kısımda çıkan Adalet Bakanlığı başlığına geliniz.

Bu başlığın altında yer alan sabıka kaydı sorgula butonuna basınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada yer alan “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basmanız gerekmektedir. Bu butona tıkladıktan sonra bir sonraki adıma geçiniz.

Bu adımda ise açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alana girebilrisiniz. Ancak E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. Sizde E-Devlet sisteminden yararlanmak istiyor ve şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifresini 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Sizde şifre sahibi olduktan sonra artık sisteme giriş yapabilir ve gerekli sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

Şifrenizi ve TC kimlik numaranızı girdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi sabıka kaydı sorgulama işlemini istediğiniz zamanda ve zaman kaybı yaşamdan online olarak yerine getirebilir bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.