Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri dini olarak nasıl yapılıyor?

Rüya tabirleri dinimiz açısından da önemlidir. Rüya tabirleri bilimsel olarak merak konusu olup, rüyaların nasıl geliştiği hala araştırılmaktadır. Rüya tabirlerinin dinimiz açısından nasıl yorumlandığını yazımız aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Rüya tabirleri dini olarak nasıl yapılıyor?

Rüya; bireyin uykusu esnasında gördüğü izlenimdir. İnsan uykusunda iki dönem söz konusudur. Birincisi rüya dönemi ikincisi ise rüya dışı dönem REM yani deliksiz uyku dönemidir. REM dönemi genel olarak ilk uykuya yatıldığı esnada olan dönemdir. Daha sonra gelişen dönem ise rüya dönemi olmaktadır. Uykuda gördüğümüz ilk rüyalar genel olarak kısa rüyalar olacaktır. Daha sonra ki rüyalar ise daha uzun soluklu olan rüyalar olacaktır. Rüyalar aslında bizim günlük hayatta yaşadığımız ya da gördüğümüz olayların, rüya esnasında aktarılış biçimidir. Bazı fantastik, hatta sıra dışı rüyaların görülme ihtimali de bulunmaktadır. Ancak bireyler gerçek hayatta öyle bir olayla karşılaşmamış dahi olsalar; görülen rüyalar yaşanan ya da bilinen olayların beyince algılanış ya da aktarılış biçimidir. Ayrıca rüyayı gördüğümüz esnada gözler çok daha hızlı hareket etmektedir ve vücut kasları neredeyse sıfır oranla çalışmaktadır. Vücut kasları devre dışı kaldığından dolayı da rüya esnasında yaptığımız olayı gerçek hayatta tekrarlamamaktayız.

Haberin Devamı

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Rüya yorumları ise uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Rüya yorumlayanın başlıca dikkat ettiği unsur iyi taraftan bakmak ve rüyayı olabildiğince iyi yorumlamaktır. Bunun dışında rüyalarınız size mesaj veriyor olabilir ve bu mesajları rüya yorumları aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Rüyalarınızda gördükleriniz tam olarak açık bir şekilde ifade edilmez. Mesela at görürsünüz murattır, dışkı görürsünüz bazen berekettir. Bunun gibi. Tam olarak “size murat gelecek, sizin gelecekte muradınız var” “size bereketlik gelecek, bol bereket günler yaşayacaksınız.” gibi sesler duymazsınız. Ancak bu anlamlara gelen simgeler ile rüyanızda karşılaşırsınız. Bu simgeleri doğru bir şekilde yorumladığınız ya da yorumlattığınız takdirde rüyanızın size vermek istediği mesajı alacaksınız. Ayrıca rüyalar yalnızca size mesaj vermek için görülen izlenimler değildir. Rüyalar aynı zamanda sizin gün içinde yaşadıklarınızın yansıma biçimidir. Gün içinde yaşadığınız, duyduğunuz, şahit olduğunuz olayların yansıma biçimi de rüya olmaktadır. Bu rüyalar size her hangi bir mesaj vermemektedir. Yalnızca beyninizin size yapmış olduğu bir oyundur. Rüya yorumunu yapan birçok insan bulunmaktadır. Rüya yorumu için medyumlar hizmet vermektedir. Rüya yorumlamalarını yine büyüklerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz yapmaktadır. Bunun dışında ve daha profesyonel olarak rüya alanında araştırma yapan kişiler ve psikologlarda yine rüya yorumlamaktadır. Medyumlar, büyükler, dedeler, ninelerin yapmış olduğu rüya yorumların fazlasıyla gerçeklik payı bulunmamaktadır. Aldatmaca söz konusu olabilmektedir. Ayrıca rüya tabirleri kitapları üzerinden de yine rüya yorumunuzu öğrenebilirsiniz. Ancak rüya tabirleri daha çok geneldir. Oysa rüyaların kişilik ile gün içinde yaşanan ya da geçmişte yaşanan olaylar ile psikoloji ile fazlasıyla bağlantısı bulunmaktadır. Bu nedenle rüya tabirleri yorumları da fazlasıyla gerçekçi olmamaktadır. En iyi rüya yorumlayabilecek kişiler ise psikologlar ve rüya alanında araştırma yapmış olan kişilerdir. Öncelikle sizinle muhabbet edecekler, sizin yaşamına dair bazı bilgiler edinecekler ve daha sonra rüyanızı anlatmanızı isteyeceklerdir. Çünkü sizin görmüş olduğunuz rüyanın aynısını bir başkası görse aynı anlama gelmeyecektir. Bu nedenle öncelikle kişilik, karakter tahlili yapılmakta daha sonra rüya yorumlanmaktadır.

Haberin Devamı