Gazete Vatan Logo

RTÜK'ten süt cezası

"Erkekler de uyandı kardeşim. Bedava süt alıyorsak ineği niye satın alalım diyorlar" demişti


RTÜK, ‘’Erkekler de uyandı kardeşim. Bedava süt alıyorsak ineği niye satın alalım diyorlar. Arada bir sütü keseceksin’’ diyen manken Didem Erol’un, bu sözleri nedeniyle Habertürk’e uyarı cezası verdi
RTÜK, ‘’Erkekler de uyandı kardeşim. Diyorlar ki biz bedava süt alıyorsak ineği niye satın alalım. Arada süt vermeyi keseceksin’’ diyen manken Didem Erol’un, bu sözleri nedeniyle Habertürk’e uyarı cezası verdi. Didem Erol, 1 Haziran gecesi, Habertürk TV’de Saba Tümer’in sunduğu programa konuk olmuştu. Sevgilileri ile yaşadıklarını anlatan Didem Erol erkeklerin kadınları oyaladığını belirterek ‘’ Onun için arada bir görüneceksin, arada bir süt vereceksin, o süte bağımlı hale getireceksin ki onu çektiğin zaman adam 'Allah Allah' diye kalacak böyle. Ben oturup 3-5 yıl seni mi bekleyeceğim. Sen de seviyorsan karşımda adam gibi dur’’ demişti.

BAŞKAN KARŞI ÇIKTI DİDEM’İ SAVUNDU



RTÜK’ün son toplantısında bu sözlerin milli ve manevi değerlere aykırı olduğuna oy çokluğu ile karar verildi ve Habertürk TV’nin uyarılması benimsendi. Karara RTÜK başkanı Davut Dursun ise karşı çıktı ve ‘’Didem Erol’un özel hayatına ilişkin konular eğlence ve hoş vakit geçirme üslubunda konuşulmuştur’’dedi. Muhalefet şerhi yazan Dursun şu görüşü savundu: ‘’ Didem Erol’un yaşadığı birliktelikleri ve kadın-erkek ilişkilerini anlatırken kullandığı üslubun aşırı mahzurlu bir nitelik taşımadığı ayrıca konuğun kendi özel hayatını kendi iradesiyle bir eğlence unsuru olarak açıklaması söz konusu olduğundan ihlal yoktur’’ RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Mehmet Dadak da uyarı cezasına karşı çıkarak ‘’Toplumumuzda tabuların yavaş yavaş anlaşılır konular olarak konuşulup tartışılması sonucunda kişi ve toplumumuzun daha bilinçli, akılcı yollarla yaşamına yön vereceği düşünce ve kanaati ile çoğunluğun bu konudaki kararına katılmıyorum’’ dedi. (Gazeteport)

Haberin Devamı