Gazete Vatan Logo

Rft Lastik Nedir, Ne İşe Yarar? Rft Lastik Patlasa Da Gider Mi?

RFT açılımı ile Run-Flat Technology 1980’lerin ortasında ortaya çıkan ve günümüzde oldukça popüler olan lastik teknolojisidir. Son dönemler bazı otomobil üreticileri yeni araçlarda Rft lastikleri standart hale getirmeye başlamıştır.

Rft Lastik Nedir, Ne İşe Yarar? Rft Lastik Patlasa Da Gider Mi?

Rft Lastik Nedir, Ne İşe Yarar? 

Rft lastik açılımı Run Flat Technology’dir. Run Flat lastikler patladığında sürüşe devam etmenizi sağlayan özel olarak tasarlanmış lastiklerdir. RFT lastik kullanıyorsanız lastikte meydana gelen herhangi bir delinme veya patlama sonrasında lastiğinizin tüm parçaları bir arada kalır. Ancak sınırlı bir süre için güvenli bir şekilde patlak lastikle devam etmenizi sağlarlar.

Rft lastikler genellikle patladığında ekstra 50-100 km arası sürüş sağlarlar. Bu da size lastikçiye veya tamirciye gitmeniz veya lastiğinizi değiştirmek için kalabalık yolların dışında güvenli bir yer bulmanız için yeterli zaman sağlar.

Run Flat Lastikler Nasıl Çalışır?

Piyasada iki tip run-flat lastik mevcuttur: kendinden destekli ve destek halkalı lastikler. Her biri, lastik patladığında sürüşe olanak verecek şekilde tasarlanmıştır. RFT lastik kalıcı bir çözüm değildir. Ancak siz veya bir servis lastiğinizi güvenli bir şekilde değiştirene kadar bir yara bandıdır.

Kendinden destekli run flat lastikler en sık kullanılan seçenektir. Arabanızı destekleyen ve lastiklerinizin hava basıncı olmadan çalışmasını sağlayan ekstra güçlü lastik yanakları vardır.

Haberin Devamı

Run Flat lastikler bazı durumlarda tamir edilebilir, ancak bu lastiğin markasına, modeline ve hasarın ciddiyetine bağlı olarak değişir. Bir lastik uzmanı, lastiklerinizi değerlendirebilir ve sizin için en iyi tavsiyeyi verebilir.

Rft Lastik Avantajları Nelerdir? 

Run Flat lastiklerin en büyük avantajı patlak bir lastikle sürüşe devam edebilmesidir. Bu, lastiği değiştirmek için yoğun bir otoyolda veya güvenli olmayan bir alanda arabanızdan inmeniz gerekmediği anlamına gelir.

Lastiği nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız veya daha da kötüsü, yedek lastiğiniz yoksa yol yardımın yardımınıza gelmesini bekleyerek saatler harcamanıza gerek kalmaz. Run Flat lastikler, arabanızı hava basıncı olmadan kilometrelerce desteklemek için yapılmıştır.

Bu da lastik patladığı zaman araba sürmek durumunda kalırsanız normal lastiklerle olduğundan daha iyi direksiyon ve yol tutuş kontrolü sağlayacağınız anlamına gelir.

Haberin Devamı

RFT Lastik Patlasa da Gider mi?

Run flat lastikler patlasa dahi yolda gidebilecek şekilde özel olarak tasarlanmışlardır. Ancak Rft lastikler patladığında sınırlı bir süre boyunca aracı kullanmanıza olanak tanırlar.

Rft lastik patladığında 50-100 km arası sürüş sağlayabilecek şekilde tasarlanmışlardır. Bu da size servise gidecek ya da lastiği değiştirmek için arabayı güvenli bir yere çekecek zamanı sağlar.