Gazete Vatan Logo

Reyhanlı’da savcı ve 4 polis için inceleme

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013’te, 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı bombalı saldırıyla ilgili 33 kişinin yargılandığı davaya bakan mahkeme, iddianameyi hazırlayan ve meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet savcısı Özcan Şişman ile saldırıyla ilgili ihmal suçundan hakkında dava açılan 4 polis hakkındaki dosyaları incelemeye aldı.

Reyhanlı’da savcı ve 4 polis için inceleme

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Avukat Sevinç Hocaoğulları, ihmal nedeniyle savcılığın dört şüpheli hakkında yeni bir iddianame hazırladığını belirterek, “Polisler, bu katliamın gerçekleşeceğini biliyorlardı” dedi. Hocaoğulları ayrıca, Savcı Şişman hakkındaki HSYK’nın inceleme ve soruşturma dosyasının getirtilmesini istedi. Mahkeme, Şişman’la ilgili HSYK Başkanlığı’ndan bilgi istenmesine ve 4 kişi hakkındaki söz konusu dava dosyasının da istenmesine karar verdi.

Bu arada, bazı şikayetçi avukatlarının talebi üzerine müzekkere yazılan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “Niğde’de güvenlik güçlerine yönelik saldırı davasının firari sanığı Heysem Topalca hakkında soruşturma yürütülmediğini” bildirdiği de ifade edildi.