Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu? Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu? Merak edilen konuların başında gelen Ramazan Bayramı tatili hakkında merak edilenleri sizin için derledik. Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu? Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak?

Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Ramaza Bayramı ne zaman başlayacak? Tüm çalışanları yakından ilgilendiren herkesin merak içinde beklediği Ramazan Bayramı tatili için artık sayılı günler kaldı! Ramazan Bayramı tatli hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı’nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacak.

Genelge, ilgili tüm kurumlara gönderildi.

Dokuz gün bayram tatili turizmciyi umutlandırdı

RAMAZAN Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması, zor günler yaşayan Egeli turizmcileri umutlandırdı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, turistik tesislerde yüzde 40 dolayında olan doluluk oranının yüzde 100’e çıkmasını umduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz 2016 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Açıklamada, konuya ilişkin genelgenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandığı ve ilgili kurumlara gönderildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Ramazan Bayramı tatilini dokuz güne çıkaran karar, turizm sektörünü umutlandırdı. Kararı yerinde bulduklarını belirten ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kötü bir dönem geçen turizm sektörü için kararın ümit verici olduğunu söyledi. Sektörün bayram tatilinin uzatılmasına ilişkin talebinin dikkate alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Mehmet İşler, "Belki bu şekilde dış pazardaki kaybımızın bir bölümünü iç pazardaki turizm hareketliliğiyle karşılayabiliriz" dedi. İşler, şu görüşleri dile getirdi:

Haberin Devamı

"Ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan turizm sektörü zor bir dönem yaşıyor. Dokuz günlük tatilin sektörümüze soluk aldıracağını umuyoruz. Tesislerimizde doluluk oranı şu anda yüzde 40’lar dolayında. Bu oranın Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100’lere çıkmasını umuyoruz. Vatandaşlarımızı erken rezervasyonla indirimli kampanyalardan, kaliteli tesislerimizden yararlanmaya çağırıyoruz."

Turizm ve sektörel istihdam destekleri kapsamının İzmirli ve Egeli turizmcileri de kapsayacak şekilde genişletilmesi taleplerini yineleyen ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Dokuz günlük tatil, tesislerimizin zor şartlara direncini ve rekabet gücünü arttıracak. Vatandaşlarımız geçmiş yıllarda yurt dışından büyük rağbet gören kaliteli tesislerimizden yararlanma ve daha ekonomik koşullarda tatil yapma imkanına kavuşacak. İnanıyoruz ki bu karar hem vatandaşa hem de tesislerimize iyi gelecek. Herkesi birbirinden kaliteli tesislerimizde tatil yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı