Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak?

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olan Ramazan ayı, üç ayların sonuncusudur. Recep ayı ve Şaban ayının ardından gelir. İçerisinde barındırdığı oruç ibadeti ve Kadir gecesi ile ayrı bir önem oluşturmaktadır. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak?

Her türlü hayrı, rahmeti ve bereketi içerisinde barındıran Ramazan ayı, insanlara manevi ve maddi olarak kirden arınma fırsatı sunar. Ramazan ayı bu sene 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. Bir ay oruç tutulduktan sonra da Ramazan Bayramı kutlanacak.

RAMAZAN AYININ VE ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ

Ramazan ayında tutulan oruç çok büyük sevaptır. Özürsüz olarak oruç tutulmaması da büyük günahtır. Bir hadisi şerifte ‘’Özürsüz, Ramazan’da bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz’’ buyrulur. Eğer kişinin dini bir mazereti varsa oruç tutmaması günah sayılmaz.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu ayda rahmet kapıları sonuna dek açılır. Yardımlaşma ve dayanışma daha da artar. Birlik ve beraberlik pekişir. İnsanlar arasında saygı, sevgi, kardeşlik ve sabır güç kazanır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bu ay içerisinde yer alır.

Ramazan, kelime anlamı olarak yaz mevsimi sonunda ve sonbahar mevsimi başında yağan, yerde bulunan tozları temizleyen yağmur anlamına gelmektedir. Yeryüzü nasıl ki yağmur tarafından temizleniyorsa aynı şekilde insanların işlemiş oldukları günahlar da Ramazan ayı ile silinip süpürülür. Ramazan’ın diğer bir anlamı da güneşin şiddetli harareti karşısında taşların yanarak kızmasıdır. Bu kızgın yerlerde yürümek insanların ayaklarının yanmasına neden olur. Zahmet ve meşakkat çekilir. Aynı bu duruma benzer olarak da oruç tutan insanlar tarafından açlık ve susuzluğun oluşturmuş olduğu hararete katlanılır, meşakkat ve zahmet çekilir. Kızgın yerde gezen insanların ayaklarının yanması gibi Ramazan ayı da müminlerin günahlarının yanıp yok edilmesini sağlar.

Haberin Devamı

Merhamet duygularının geliştiği bu ayın başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluştur. Oruç ayı olan Ramazan, pek çok hikmeti de içerisinde bulundurur. Ferdi ve sosyal yararları vardır. Oruç tutmak, sabırlı olmayı ve kanaat, metanet gibi ahlaki güzelliklerin kazanılmasını sağlar. Oruç tutanların yaşamış olduğu açlık ile yoksul insanların hali daha iyi anlaşılır hale gelir. Allah’ın sunmuş olduğu nimetlerin değeri daha fazla anlaşılır.

Haberin Devamı

Ramazan ayında kurulacak olan iftar ve sahur sofralarına akrabalar, komşular ve dostlar davet edilir. Böylece insanlar arasındaki ilişkiler daha da güçlenerek kuvvetli bir bağ oluşur.

2017 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

25 Haziran Pazar – Ramazan Bayramı 1. Günü

26 Haziran Pazartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü

27 Haziran Salı – Ramazan Bayramı 3. Günü