Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı kaç gün sürecek? Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ayı, hicri takvime göre 9. ay olarak kabul edilen ve İslam dininin kutsal olan 3 aylarından en kutsal aylarından biridir ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indiği aydır. Ramazan ayı 2017 yılı içerisinde, 27 Mayıs Cumartesi günü başlamıştı. Gece takvimler 27 Mayıs tarihini gösterdiğinde ülkemizde milyonlarca vatandaşımız Ramazan ayı orucunu tutmak için sahur yaptı ve günün ilerleyen saatlerinde iftar yapıldı.

Ramazan ayı kaç gün sürecek? Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ayı, hem 3 kutsal aydan biri olduğu için hem de Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olduğu için Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilir. Kur’an-ı Kerim’de bin kutsal aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen, peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in bu ayda dünyaya geldiği gece olan kadir gecesini içerdiği için bütün Müslümanlar için önemi çok büyüktür. Bu nedenlerden dolayı 11 ayın sultanı olarak bahsedilir. Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli günlerden birinde olan Kadir Gecesi, bu sene 21 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Bütün bu önemlerinin yanı sıra, Ramazan ayı İslam’ın 5 şartından birinin yerine getirildiği ve ibadetle geçen bir ay olduğu için ayrı bir öneme sahiptir.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan ayı boyunca ülke çapında, iftar ve sahur sohbetleri, fasıl ekibinin eşlik ettiği iftar yemekleri verilir. Forum İstanbul gibi büyük AVM’ler, ülke çapında ramazan ile ilgili vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler sunar. Birçok AVM, cafe ve restaurant, kapanış saatlerini uzatır. Ramazan etkinlikleri kapsamında birçok yerde orta oyunları, sihirbazlık gösterileri düzenlenir. Bütün bu eğlenceli ve insanımıza hediyeler sunan etkinliklerin yanı sıra, ramazan ayı beraberinde yardımlaşma ve dayanışmayı getirir. Fitre ve zekat sayesinde yoksul vatandaşlarımız ramazan bayramından önce rahata erer, daha mutlu bir bayram geçirir. Bu sene de fitre fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiştir. Buna göre, verilebilecek en düşük fitre tutarı 16 TL’dir.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

Ramazan bayramı, ramazan ayının bitişi ile başlayan ve bütün İslam aleminin kutladığı dini bayramlardan biridir. Bu sene 27 Mayıs tarihinde başlayan ramazan ayı, 21 Haziran tarihindeki Kadir gecesinden 3 gün sonra 24 Haziran tarihinde son iftarın açılması ile birlikte sona erecek. Böylelikle, 25 Haziran Pazar günü ramazan bayramı başlamış olacak. Bu sene, geçtiğimiz seneden farklı olarak hem ramazan bayramının başlangıcı hafta sonuna denk geliyor hem de tatil Salı günü bitiyor.

Haberin Devamı