Gazete Vatan Logo

Polis memurunun arabasında 52 kilo bomba yakalandı! Bombanın hedefini Bakan Soylu açıkladı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Yüksekova'da polis memurunun aracında bulunan 52 kilo patlayıcıyla ilgili olarak, "Şemdinli civarında arabayı bırakıyor ve malzemeyi içine koyuyorlar. Bu polis memurunu 2019 yılında adi suçtan dolayı ihraç etmişiz. Sonrasında mahkeme kararıyla geri dönüyor. Netice itibariyle hedef İstanbul. Biz zaten birçok aktarımlarla ilgili tedbirlerimiz var. Ancak yeni yeni yöntemler görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Polis memurunun arabasında 52 kilo bomba yakalandı! Bombanın hedefini Bakan Soylu açıkladı...

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünce İstanbul'da görev yapan polis memurunun aracında 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TVNET ekranlarında yayınlanan Net Bakış Özel programında operasyona ve yakalanan polis memuruna ilişkin bilinmeyen detayları aktardı. İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

POLİS MEMURUNUN ARACINDA BULUNAN PATLAYICI

Dün 8-9 gibi Hakkari Emniyet Müdürümüz aradı. Bizim çeşitli analiz programlarımız var. Bu yapay zeka dedikleri ve birçok bilgiyi üst üste koyarak oluşturdukları programlar. Buradan şüpheli bir aracı tespit ettiklerini söylediler. Uyuşturucu sevkiyatı olduğunu söylediler. Türkiye'de artık uyuşturucu ağının %70 Doğu'da %30'u batıda yakalanıyor. Arkada 133 paket, 53,5 kilo patlayıcı bulunca şaşırıyorlar. Kimliğine bakınca polis memuru olduğunu görüyorlar.

"HEDEF İSTANBUL"

Aktarım Kuzey Irak tarafından gelmiş, oradan geldiği içinde Şemdinli civarında arabayı bırakıyor ve malzemeyi içine koyuyorlar. Bu polis memurunu 2019 yılında adi suçtan dolayı ihraç etmişiz. Sonrasında mahkeme kararıyla geri dönüyor. Netice itibariyle hedef İstanbul. Biz zaten birçok aktarımlarla ilgili tedbirlerimiz var. Ancak yeni yeni yöntemler görüyoruz. Örneğin; PYD'nin bir karargahı. Görüntüler bizde. İki tane DEAŞ'lı kadına PYD'li komutanlar, "Şu patlayıcıları Türkiye'ye siz getireceksiniz. Eğer getirirseniz elimizde tuttuğumuz kocanızı, çocuğunuzu bırakırız" diyorlar. Oradaki bir araç ve polis olduğu için bir vesileyle bizim bunun atlayabileceğimizi düşündüler fakat arkadaşlarımızın temiz çalışması sonucu yakalandı. Bu yıl buna benzer 15 eylem engelledik.

Haberin Devamı

 

"ÇOK SIKINTILI BİR TİP"

Polisin ifadesinde külçe altın getirdiğini söylediğini belirten Bakan Soylu, "Biz buna inanmıyoruz. Çok sıkıntılı bir tip bu. Kablo hırsızlığı yapmış. Bu tür ucuzlukları çok. Buralarda görev yaptığı için buna hülle yapmışlar ve ele geçirmişler." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Ağrı Dağı'nda jandarmamız ile bir üs bölgesi yapacağız. 3200 metrede olacak bu üs Türkiye'de bir ilk olacak.

Haberin Devamı