Gazete Vatan Logo

Plaka İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama Ve Tramer Bilgileri

Araç hasar kaydı sorgulama ile araçların hasar durumu hakkında bilgi almak mümkündür. Araç hasar kaydı sorgulama ile nasıl araç tramer kaydı sorgulama yapabileceğinizi öğrenmek için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Ülkemizde trafiğe çıkan tüm araçların resmi kayıtları gerek Emniyet Genel Müdürlüğü gerekse de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından tutulmaktadır. Özellikle kaza ve sigorta durumları kaydedilen bu araçlar hakkında sorgulama yapabilmek oldukça kolay olmaktadır. Öyle ki bu kurumlar tarafından online olarak hizmetler geliştirildiği için internet üzerinden sorgulama yaparak bilgi alınabilmektedir. Bu doğrultuda en çok tercih edilen araç hasar kaydı sorgulama ile siz de araçların hasar durumunu öğrenebilir ve özellikle yeni bir araç almadan önce bu sorgulamayı yaparak aracı alıp almama konusunda kesin bir karar verebilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Hasarlı araçlar size hem masraf çıkartacak hem de güvenli bir yol sürüşü sağlamayacaktır. Bu bakımdan alacağınız ikinci el araçlarda ilk olarak araç hasar kaydı sorgulama yapmanız ardından oradan alacağınız sonuçla karar vermeniz çok daha doğru olacaktır. Araç hasar kayıtları için yapacağınız bu sorgulama bu yönden de çok önemlidir.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgiler doğrultusunda araç hasar kaydı sorgulama yapmak isteyenleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetinden yararlanması gerekmektedir ve SMS hizmeti ücretli olduğu gibi tüm operatörler tarafından desteklenmektedir. Bu bakımdan SMS üzerinden hasar kaydı hakkında bilgi almak isteyenlerin Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan bu hizmetin ücretli olduğunu unutmaması gerekir. Öyle ki tüm operatörler üzerinden yapacağınız bu sms sorgulaması için 4.00 Türk Lirası ücret ödemeniz gerekmektedir. Üstelik yapacağınız tüm ayrı sorgulamalar için bu ücret alınmaktadır.

Faturalı hat sahiplerinin faturalarına yansıtılacak olan bu ücret faturasız hat sahiplerinden ise direk tahsil edilecektir. Bu nedenle özellikle faturasız hat sahiplerinin bakiyelerinde yeterli ücretin bulunması gerekmektedir. Aksi halde bu SMS servisini kullanarak araç hasarları hakkında bilgi alınabilmesi mümkün olmayacaktır.