Gazete Vatan Logo

PKK'nın sonu geldi! Hedef 400...

Tunceli'den başlatılan operasyonla ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. 4 ilçede 31 ayrı yer özel güvenlik bölgelgesi ilan edildi. Burada amaç sivil halkın zarar görmemsi. Valilik'ten gelen açıklamada can ve mal güvenliğinin altı çizildi. Gelişmeler yaşandıkça aktaracağız.

PKK'nın sonu geldi! Hedef 400...

Tunceli'nin Merkez, Nazimiye, Ovacık, Hozat ve Pülümür ilçelerinde 31 bölge için güvenlik önemleri arttırıldı. PKK'ya karşı başlatılan operasyonda 400 civarında örgüt üyesi hedef alınıyor. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde terörist unsurların bulunması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam ettiği bildirildi.

PKK BAHARI FIRSAT SANIYOR

Terör örgütü PKK hava şartlarının iyileşmesiyle beraber eylemlerine hız vermeyi planlıyor. Ancak güvenlik güçleri önlemini çoktan aldı. Tunceli'de PKK'ya destek veren TKP/ML TİKKO, MLKP ve MKP HKO örgütleri de var. Başlatılan operasyonla hedefte 400 örgüt üyesi var.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Geniş kapsamlı yürütülen operasyonlar nedeniyle sivil vatandaşların zarar görmemesi için il merkezi ve Hozat, Pülümür, Ovacık ve Nazimiye olmak üzere 4 ilçedeki toplam 31 bölgede 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Tunceli Valiliği’nden, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, aşağıda koordinat bilgileri yazılı Tunceli İli; Tunceli merkez, Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye İlçe sınırları içerisindeki 31 ayrı bölgede 17 Mart 2017- 31 Mart 2017 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir.Halkımızın can ve mal güvenliği için; Özel Güvenlik Bölgelerine, Mülki Amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir" denildi.
Açıklamada, özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerin isimleri şöyle sıralandı:
"İl merkezinde, Bali deresi, kurutlu deresi, Gözlek-Seperteki bölgesi, Kutlu bölgesi, Ahpanos vadisi , Sal deresi, Laç deresi, Ovacık ilçesinde; Eroğlu Mahallesi, Mercan Dağları, Kıran deresi, Kinikan Tepe, Golan Yaylası, Eğreci mahallesi, Dülbektaşı, Karaoğlan dağı, Yarpuzlu mahallesi, Alisırtı Gecidi, Dalav Yaylası, Karagöl yaylası, Kurugöl yaylası,, Bastır yaylası, Kurt yaylası, Çeşme yaylası, Yel yaylası, Ganikastik, Çığırlı yaylası, Karadere, Nazimiye ilçesinde; Tavuklu, Doğantaş köyleri bölgesi, Dokuzkaya köyü Pülümür ilçesinde; Yoncalı yaylası,, Sarıgül yaylası ve Hozat ilçesinde; Kinzir Ormanları."

Haberin Devamı

PKK, "Sincar'da 9 yeni üs kurdu?" iddiasından sonra 500 militanın yetiştirildiği bilgisi geldi. Kandil ve Suriye’den bölgeye teröristlerin gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARI KULLANDIKLARI 4 ALAN

Terör örgütünün çocukları hangi alanda kullandıkları da raporda açıklandı. Rapora göre teröristler çocukları “kundaklama, keşif- istihbarat çalışması yapma, müzahir kitlesini genişletme ve kara propaganda yapmasını sağlama” gibi 4 başlıkta kullandı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) çocukları PKK tarafından kaçırılarak militan kadroya alınan ailelerin söz konusu örgüt tarafından yapılacak bir misillemeden korktukları için konuya ilişkin açıklama yapmaktan çekindikleri de belirtildi. HRW raporunda PKK’nın bölgedeki bazı ilk ve ortaokulları askeri barınak olarak kullandığı ve bu nedenle ailelerin çocuklarını okuldan almak zorunda oldukları da kaydedildi. Yapılan saha araştırmasında Ocak 2016 tarihinde 9 yaşındaki bir kız çocuğunun iki kadın PKK militanı tarafından ilkokuldan kaçırıldığı, çocuğun ailesi ve yakınlarının büyük çabalar sonunda çocuklarını PKK’dan geri alabildikleri bilgisine de ulaşıldı.

Haberin Devamı