Gazete Vatan Logo

Patreon Nedir, Ne İşe Yarar? Patreon Nasıl Kullanılır?

Takipçilerin ya da müşterilerin iletişim ya da içerik oluşturma aşamalarında ödeme yapmasını kolaylaştıran bir platform olarak bilinmektedir. Bu platformu genellikle influencer kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır. Burada bulunan içerik oluşturucular kullanıcılar için ayrıcalık hazırlayarak katman oluşturulmasını sağlamaktadır.

Patreon Nedir, Ne İşe Yarar? Patreon Nasıl Kullanılır?

Patreon Nedir?

Bu platformda çalışacak olan kişilerin çalışmalarını kitleler ya da fonlamalar yardımıyla yapmasını sağlamaktadır. Burada bulunan içerikleri tek bir proje altında birleştirerek sürekli olarak devamını sağlayabilecek pozisyonda durmaktadır. Birçok kullanıcı bu platformu hayranları ile doğrudan bağırıp bağ kurabilmek adına kullanıp doğrudan iletişim imkanı sunmaktadır.

Bu ve bu bazlı içerikli siteler günümüzde fazlasıyla yaygınlaşarak kullanılmaya devam etmektedir. İnternet üzerinden içerik üretme anlamına gelen bu sistem kişilerin kayıt olması ile birlikte başlayarak linkler ve videolar ile birlikte devam etmektedir. Kişiler ne kadar fazla video ve içerik üretirse buna yönelik mecralarda takipçi sayılarında da artışlar meydana gelmektedir.

Birçok konuda avantaj sağladığı için bu yönü siteler ve uygulamalar çok fazla tercih edilmektedir. İster inan videolar ya da resimler otomatik bir şekilde paylaşıp kayıt seçeneği ile birlikte kaydedilebilmektedir. Linkler istenildiği zaman paylaşılabilme sekmesini açarak paylaşmayı sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Patreon Ne İşe Yarar?

Takipçiler ya da belli başlı kullanıcılar burayı teşvik ederek desteklenip bir miktar bağış yapabilme olanağı da sunmaktadır. Buraya yapılacak olan ödemeler kredi kartları ya da banka kartları ile birlikte güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Burada bulunan bağış segmenti genellikle gönüllülüğü esas alarak yapılan bağışlar olarak kapsamaktadır.

Kullanıyorlar video üretimleri yaparak da bağış kriterlerini yükseltip başlanacak olan tutarları ve miktarları arttırabilme seviyesine de sahip olmaktadır. Bünyesinde barındırdığı birçok avantajlar sayesinde resmi siteden kayıt yaptırılarak kullanılabilmektedir. Avantajlarına bakıldığı zaman bu linkler genellikle kişilere özel bir şekilde atandığından dolayı paylaşımı kimi zaman engelleyebilmektedir.

Özellikle içerik üretecek olan kesimin sayfasına girmek isteyen kişiler Bu linkten direkt sayfalarına ulaşabilmektedir. İstedikleri bağışları ise bir not karşılığında söyleyerek bağış segmentine tıklayarak tutarı kendi belirlemektedir.

Haberin Devamı

Patron Nasıl Kullanılır?

İster anonim ister kendi adları ile birlikte kaydolması gerekmektedir. Sonrasında ise içeriye girerek bağış yapacağı alanı ve sektörü belirlemektedir. İsmini gizlemek istediği takdirde küçük notlar yazarak bağışın ne kadar olduğunu ve neden yaptığını belirtebilmektedir.

Miktar girdikten sonra bağış yap butonuna tıklayarak burada hangi türden bağış yapmak istediğini belirtmektedir. Eğer kişi kart üzerinden bir bağış yapacaksa gerekli bilgilerini buraya girerek güvenli bir şekilde işlemi tamamlamış olmaktadır.