Gazete Vatan Logo

Patlayıcı sevkiyatı dinlemeye takılmış

Patlayıcı sevkiyatı dinlemeye takılmış

Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırının soruşturma dosyasında, İçişleri Bakanlığı’nca kırmızı listede aranan IŞİD’in sınır emiri ’Ebu Bekir’ kod adlı İlhami Balı ile çok sayıda örgüt mensubunun telefon konuşması yer aldı. Telefonun kayıtlarına göre IŞİD mensuplarının Türkiye-Suriye arasında çok kez patlayıcı madde sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Telefon dinlemelerinde IŞİD kontrolünde kaçakçılık yapan Selçuk isimli kişi ile İlhami Balı arasındaki görüşme dikkat çekti. Sınırdan geçirilecek malzemenin patlayıcı, ateşleyici olduğu belirtilen 14 Haziran 2015 tarihli görüşme şöyle:

‘Korkuyoruz bundan’

Selçuk: Eşya getirdin, bu eşyalar nasıl olacak?

İlhami: Bana gönderebilir misin?

Selçuk: Çok aşırı. Hamal yok, nasıl göndereyim? Bir de sakıncalı. Tutarlarsa hiç kurtuluşum yok.

İlhami: Nedir ki?

Selçuk: Patlayıcı, ateşleyici gibi bir şey. Bir yere indirdim. Korkuyoruz bundan.

İlhami: Yarın hallederiz.

Selçuk: Faturası var dedi, vermedi. Faturası yok.

HDP bombacısı Antep’ten aradı

Haberin Devamı

Kayıtlarda miting saldırısını gerçekleştiren Cafer kod adlı Orhan Gönder’in Gaziantep’e ulaştığı 6 Haziran günü saat 08.12 sıralarında şüpheli İsmail Korkmaz’ı telefonla aradığı da ortaya çıktı. Buluşma noktasına gitmek isteyen Gönder’in konuşmaları şöyle:

İsmail korkmaz: Siz bu şehirde misiniz? Şu an neredesiniz?

Cafer: Merkezdeyim.

İsmail: Sizi alalım. Görmeye gideceğiniz arkadaş şu an evinde değil. Başka bir yerde. Ama bugün evine dönecek anladın mı? Sizi biz alalım. Taksiye binebilir misin?

Cafer: Binerim, söyle ben gelirim.

İsmail: Sen taksiye otur, beni ara.

Cafer: Tamam bindim. 15 saniye bindim şimdi.

İsmail: Tamam ver şoförü.

İsmail: Bu arkadaş nerede şu anda?

Şoför: Karagöz’de.

İsmail: Arkadaşı Batur top sahasına götürebilir misin?

‘Zirai ilaç’ şifresi

İlhami Balı ve Ayhan isimli kişinin sınırdan geçirilen ve ’Zirai ilaç’ denilen malzeme ile ilgili konuşmaları da dikkat çekti. Uzmanlar zirai ilaç olarak kodlanan malzemenin gübre olabileceğini belirtti. 24 Şubat günü yapılan görüşme şöyle:

Haberin Devamı

Ayhan: 750-800 kilo çıkardık. Hamallar tekrar dönecekler. Sıfırdan (sınırın sıfır noktası) girip, çıkıyorlar. 1 ton 100 kilo geçirdim. 145 bin Suri’ye (Suriye para birimi) anlaştık tonu. Bir de çok ağır. 30’ar kilodan 750 kilo zirai ilaçlarını geçirdim. 500 kiloya yakın filtre geçirdim.