Gazete Vatan Logo

Patlamadan sonra ilk resmi açıklama: Kalaşnikof, el bombası...

İzmir'de yaşanan patlama sonrası ilk resmi açıklama İzmir Valisi Erol Ayyıldız'dan geldi. Ayyıldız, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Patlamadan sonra ilk resmi açıklama: Kalaşnikof, el bombası...

İZMİR Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili "Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Eyleme ve kişilerin kimliklerine bakıldığında, eylemi yapanların PKK olduğu değerlendiriliyor" dedi. İzmir Valisi Ayyıldız, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen ve 1 polis ile 1 adliye çalışanının şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Teröristlerin kendilerini durdurmak isteyen polisle girdiği çatışma sırasında bombalı aracı patlattığını belirten Vali Ayyıldız, "Bayraklı Adliyesi önünde bir araç geçerken, polis noktasında durdurulmasının istenmesi sonucu çatışma çıktı. Teröristler çatışma esnasında bombalı aracı patlattılar. Maalesef çıkan çatışma sonucu 1 polis memurumuzla bir adliye memuru şehit oldu. 5 yaralı var. Yaralılar tedavi görüyor" diye konuştu.

"2 KALEŞNİKOF, 8 EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ"

Teröristlerin kimliğine ve terör eylemine bakıldığında, saldırıya ilişkin okların PKK'yı gösterdiğini belirten İzmir Valisi Ayyıldız, "Menfur ve hain saldırıyı, emniyet güçlerimizin dikkati ve çabaları sonucu, çok az bir zayiatla ama içimizi yakan şekilde atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında da 2 adet kaleşnikof tüfek ve 8 el bombası ele geçirildi. Eyleme ve kişilerin kimliklerine bakıldığında, eylemi yapanların PKK olduğu değerlendiriliyor" dedi.

Haberin Devamı

"Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yaralımız yoktur"
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, terör saldırısında hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.
Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısı sonrası başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Şehit polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Ayyıldız, "Olaydan sonra hastanelere kaldırılan yaralılarımızın tedavileri devam ediyor. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yaralımız yoktur. Gerekli soruşturma İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir." dedi.
Öte yandan saldırının yaşandığı bölgede zarar gören ve aralarında polis araçlarının da olduğu yaklaşık 10 araç incelenmek üzere çekicilerle götürüldü.

Haberin Devamı