Gazete Vatan Logo

Parsel pafta sorgulama yapmadan arazi satın almayın!

Arazi alacaksanız ve bu arazi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız ilk yapacağınız iş parsel ve pafta sorgulama işlemlerini yapmaktır. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Parsel pafta sorgulama yapmadan arazi satın almayın!

Parsel pafta sorgulama işlemi herhangi bir arazı hakkında bilgi almanızı arayan bir işlemdir. İmar yasaları baz alınarak sınırları belirlenmiş olan arazı parçalarının her birine parsel adı verilmektedir. Parseller tek bir kişiye, birden fazla bir kişiye veya devlet kurumlarından veya vakıf kurumlarından herhangi bir tanesinin üzerine kayıtlı olabilir. Pafta ise belirli ölçeklere sahip büyük harita, plan veya modeli oluşturan her birine verilen isimdir. İnşaat işi ile uğraşanlar, müteahhit olanlar, emlak işi yapanlar eğer bir arazinin kime ait olduğunu bilmiyor ise ve öğrenmek istiyor ise bunu parsel sorgulama işlemi ile öğrenebilir. Vatandaşlar parsel sorgulama işlemi ile arazinin kimin üstünde olduğunu, kime ait olduğunu öğrenebilir. Ayrıca parsel sorgulama işlemi ile arazi hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Parselin kime ait olduğunu öğrenebileceğiniz gibi, arsanın üzerinde parsel olup olmadığını ve parsel tarihi hakkında bilgilerin hepsini parsel sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işlemini genellikle inşaat işi ile uğraşan vatandaşlar gerçekleştirmektedir. Ayrıca her türlü arazı alım satımı yapan vatandaşlar, emlak işi ile uğraşan vatandaşlar, müteahhitlik yapan vatandaşlar ve yatırım işi yapan vatandaşlar parsel - pafta sorgulaması yapmaktadır. Parsel pafta sorgulama işlemi ile baktıkları arazinin kime ait olduğunu kolayca öğrenebilirler ve o kişiye ulaşabilirler. Parsel pafta sorgulama işlemini ise internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşta internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamalarına giriş yaparak internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de parsel - pafta sorgulama işlemidir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığının geliştirmiş olduğu internet uygulamasına giriş yaparak parsel - pafta sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığının Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü internet uygulamasından parsel - pafta sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfada 2 farklı şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İdari sorgu ve coğrafi sorgu olarak 2 farklı şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İdari sorgu işlemi için sorgulama yapmak istediğiniz il, mahalle/köy, ada ve parsel seçeneklerini doğru bir şekilde girdikten sonra ulaşmak istediğiniz parsele ulaşabilirsiniz. Açılan haritanda ulaşmak istediğiniz parsel ve paftaya ulaşabilirsiniz. Diğer sorgulama işlemi ise coğrafi sorgulama işlemidir. Bu sorgulama işlemini seçtiğiniz zaman sisteme enlem ve boylamı girmeniz gereklidir. Bu bilgileri düzgün bir şekilde girdikten sonra haritadan ulaşmak istediğiniz parsel ve paftaya ulaşabilirsiniz. Ayrıca parsel - pafta sorgulama işlemi ile tapu alanın kaç metre kare olduğunu da öğrenebilirsiniz. Bu işlemler ile internet üzerinden kolayca ulaşmak istediğiniz parsel ve paftaya ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı