Gazete Vatan Logo

‘Paralel’ operasyonu

Manisa’da düzenlenen ‘paralel yapı’ operasyonunda çeşitli meslek gruplarından 26 kişi gözaltına alındı.

‘Paralel’ operasyonu

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen ‘paralel devlet yapılanması’ ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, dün gece kentteki 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da 1 numaralı zanlının Fetullah Gülen olduğu bildirildi. Operasyonlarda 26 kişinin gözaltına alındığı, 9 kişinin arandığı belirtildi. Kendi içlerinde ‘Manisa İmamı’ olarak adlandırıldığı öne sürülen bir kişinin de aralarında bulunduğu öğrenilen zanlıların; doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi meslek gruplarından olduğu ve örgüte maddi kaynak topladıkları iddia edildi. Operasyon kapsamında 19 koli ve 8 çuval doküman ile 25 hard disk ele geçirildi.

‘Kaçma hazırlığı’ iddiası

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Genel seçimlerden sonra örgüt içerisinde aktif olarak yer alan ve dosya kapsamında kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıklarından dolayı, ‘silahlı terör örgütü kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, suç için anlaşma, terör örgütüne finans sağlamak’ suçlarını işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik eşzamanlı operasyon düzenlemiştir” denilirken ‘paralel yapı’nın birçok farklı kuruma sızdığının tespit edildiği de ifade edildi.

Haberin Devamı

‘20 milyon lira toplandı’

Emniyet, cemaatin çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla aldığı himmet ve kurban yardımlarını toplayıp, elde edilen diğer gelirlerle Amerika’daki hesaplara aktardığının anlaşıldığını dile getirdi. Manisa’da toplanan paranın 20 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.

Bolu’da polis ekiplerinin ihbar üzerine bir apartmanın deposuna yaptığı baskında ise Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen eğitim kurumlarına ait çuvallar dolusu evrak ve hard diskler ele geçirdi.