Gazete Vatan Logo

Otobüs yandı, 56 kişi ölümden döndü

Ankara- Kırklareli seferini yapan yolcu otobüsünün bagajında patlama oldu

TEM Otoyolu Sakarya Akyazı gişeleri yakınlarında, Ankara'dan Kırklareli'ne giden içerisinde 53 yolcu ve 3 personelin bulunduğu Metro turizme ait yolcu otobüsünün bagajında bu sabaha karşı patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yanmaya başlayan otobüsün şöförü, aracı kenara çekerek yolcuları tahliye etti. Otobüs, bagajdaki yolcu eşyasıyla birlikte cayır cayır yanarak kullanılamaz hale geldi. Jandarma otobüsün bagajındaki patlamanın nedenini araştırıyor.

Ankara'dan Kırklareli'ne giden 43 yaşındaki Adnan Oruç yönetimindeki 34 DHA 66 plakalı otobüs sabaha karşı saat 04.00'te TEM yolunda seyrederken, Akyazı gişelerine 1kilometre kala bagajında patlama oldu ve yanmaya başladı. Otobüsün içinin duman içinde kaldığını fark eden sürücü Adnan Oruç, aracı yol kenarına çekti. 53 yolcuyu tahliye eden şoför ve 2 personel, daha sonra kendileri de otobüsten indi.

Yangın ihbarıyla olay yerine gelen Hendek ve Akyazı belediyeleri ile Adapazarı Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesine karşın, otobüs bagajdaki yolcu eşyasıyla birlikte cayır cayır yandı.

Büyük bir şans eseri ölen ya da yaralanın olmadığı yangın sonucu TEM'in İstanbul'a gidiş yönü bir süre trafiğe kapandı. Bindikleri otobüsün yanmasıyla şoke olan yYolcular Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülerek ifadeleri alındı.

SOFÖR SOĞUKKANLI DAVRANDI

Otobüsün şoförü Adnan Oruç, seyir halindeyken bagajda patlama olduğunu belirterek, "Ankara'dan Kırklareli'ne gidiyorduk. Bagajda patlama sesi duydum. Daha sonra otobüsün içi duman oldu. Hemen kenara çektim ve yolcuları tahliye etmeye başladık. Birkaç dakika sonra da otobüs yanmaya başladı. Yolculara bir şey olmaması bizi sevindirdi" dedi.

Hostes Gülser Şener ise şiddetli bir patlama duyduklarını ve otobüsü tahliye sırasında büyük bir panik ile korkunun yaşandığını söyledi.

Yolculardan Melahat Sevindik ise bayram tatilinden döndüklerini, patlamayla birlikte büyük bir korku ve şok yaşadıklarını söyledi. Sevindik, "Biz ön tarafta oturuyorduk. Patlama oldu, şöför otobüsü kenara çekti ve aşağıya inmeye başladık. Büyük korku, panik yaşadık. Hala şoktayız. Ben arka arkaya iki patlama sesi duydum" diye konuştu.

53'ü yolcu toplam 56 kişinin ölümden döndüğü otobüste patlama ve yangınla ilgili olarak jandarma inceleme başlattı. Bagajda meydana gelen patlamanın nedeninin, yapılacak incelemeden sonra belli olacağı bildirildi.

Haberin Devamı