Gazete Vatan Logo

Operasyona büyük tepki!

Ankara'da basın açıklaması düzenlendi

Ankara ÇHD Şubesi önünde bir araya gelen örgüt temsilcileri basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Hukukçuların peşine düşülmesi kabul edilemez"

CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün de Ankara'da arama yapılan ÇHD Şubesi'ne geldi. Şube önünde açıklama yapan Cihaner şunları kaydetti: "Sürekli adliyede olan hukukçuların cadı avı gibi peşlerine düşülmesi kabul edilemez. Bu işlemleri yapanlar ülkeyi terketseler de hukukçular bu ülkeyi terk etmez. Kişiler hakkında arama kararı var ancak dernek merkezinin neden arandığı hakkında bilgi yok. Gözaltına alınanların serbest bırakılmalarını talep ediyorum."

Barolar tepki gösterdi

Operasyonlara Ankara ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok barodan da tepki geldi. Ankara Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ”Avukatların ve derneklerin, somut suç isnadı olmaksızın işleme tabi tutulması, soruşturmanın sübjektifliğini açıkça ortaya koyuyor” dendi. Diyarbakır Barosu avukatları da operasyonları protesto etmek için adliye bahçesinde bir araya geldi. Ancak polisler adliye çevresine bariyerler koyarak gazetecilerin geçişine engel oldu. Bunun üzerine avukatlar, açıklamayı polis bariyerleri arkasından yaptı. Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi üyesi 50 avukat da adliyede gözaltıları protesto etti.

‘Arama kararında isim yoktu’

ARAMA kararı doğrultusunda Terörle Mücadele Kanunu 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer, Halkın Hukuk Bürosu’nda da arama yapmak istedi. İstanbul 2 Nolu Özgürlük Hakimi tarafından bu adrese ilişkin olarak verilen arama kararında herhangi bir şüpheli ismi olmaması, avukatlar ve savcı arasında tartışmaya neden oldu. Avukatlar, arama kararında avukat isimleri yerine büronun adının yazılı olduğunu, bu nedenle arama yapılamayacağını söyledi. Bunun üzerine savcı arama yapamadan büronun kapısından geri döndü. Akşam saatlerinde yeniden gelen savcı büroda arama yaptı.

Haberin Devamı