Gazete Vatan Logo

Onun ‘Paşa’sıymış!

Akıncı Üssü davası sanığı eski general Kubilay Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast teşebbüsüne katılan eski başçavuş Zekeriya Kuzu’ya “Paşa” diye hitap ettiğini söyledi

Onun ‘Paşa’sıymış!

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın sanığı eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk, FETÖ’nün “üs imamı” olarak anılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast teşebbüsüne katılan eski başçavuş Zekeriya Kuzu’ya “Paşa” diye hitap ettiğini belirtti.

‘Akar beni seviyor’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar için “Bana sevgisi olduğunu düşünüyorum” diyen Selçuk, Akar’ın, “Darbe başarısız olunca Kubilay Selçuk’un yüzü düştü, üzülmeye başladı” dediği yönünde beyanı olduğunun söylenmesi üzerine ise “Benim yüzüm düşmüştü, evet. Otursam ağlasam, yeriydi. Yaşanan hadiseler belli, sıkıntılar belli, millet zarar görmüş, silahlı kuvvetler zarar görmüş” dedi.

‘En çok ona söyledim’

Müşteki avukatı Hasan Oğuz Altınkaynak, “Menfezde yakalanan Zekeriya Kuzu, sizin kendisine ‘Paşa’ dediğinizi söyledi. ‘Paşa’ lakabını siz mi verdiniz?” diye sordu. Selçuk, “Evet, doğrudur. Pek çok personele yeri geldiğinde onore etmek adına ‘Paşa’ derim. En çok da ona söylemişimdir” karşılığını verdi. Avukatın, “Bir astsubaya neden ‘Paşa’ lakabı verilir?” sorusu üzerine Selçuk, “Ben kişiye ‘Paşa’ lakabı vermedim, ara sıra ‘Paşa’ diye hitap ettim. Diğer personele de ara sıra yaptığım gibi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendini riske etmiş!

Kubilay Selçuk, darbe günü üste uzun saçlı sivil bir şahıs tarafından kendisine darbe bildirisinin okutulmasıyla ilgili, “Bu bildiriyi hangi cesaretle okumanızı istiyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Onu o sivil şahsa sormak lazım. Ben o bildiriyi, o ortamda, ‘Gelip de böyle yapar mısın, komutanım’ denmesinin saçma sapan olduğunu zaten söyledim. Ama bir endişe taşıyorsunuz. Kendimi riske ettim. Sayın Genelkurmay Başkanının geleceğini bilseydim kesinlikle o riski almazdım.”

Görüşmüş ama teşhis edemiyor!

“Akar’ın darbecilerle görüşmeniz yönündeki talimatı üzerine 8-10 kişi ile görüştüğünüzü belirttiniz. Sulh yapmaya çalıştığınız darbecilerden daha sonra gördüğünüz, bu salonda yargılanan var mı?” sorusuna Selçuk, “Tanıyamıyorum. Farklı şekilde getirilip götürülüyoruz.” karşılığını verdi. Orgeneral Akar’ın “Yanlış yapıyorsunuz” diye kendilerine bağırdığı yönünde tanık beyanı hatırlatılan Selçuk, “Komutan ‘Yanlış yapıyorlar’ demiş olabilir. Ama ‘yapıyorsunuz’ ifadesini ben duymadım” diye konuştu.

Haberin Devamı