Gazete Vatan Logo

Online plaka ile araç sorgulama işlemleri

Araç Plaka sorgulama işlemi, online ve mobil yollardan yapılabilen ve ikinci el araç sahipleri ile ikinci el araç sahibi olmayı düşünen insanların kesinlikle yapması gereken bir işlemdir. Peki araç sorgulama işlemleri ile ne tür bilgiler elde ediliyor ve sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor? Hepsi detayları ile haberimizde.

Online plaka ile araç sorgulama işlemleri

Son yıllarda internet altyapısı ve teknolojisinin ilerlemesi ile, kamu hizmetleri internet ortamına taşınmış durumda. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan birçok işlem dahil olmak üzere, hayatımızın büyük bir bölümünü artık internette geçiriyoruz. Araç ve plaka sorgulama işlemleri de artık online olarak yapılabilecek işlemlerden biri. Bu işlemin bu kadar önemli olmasının sebebi, aracın çalıntı olabilme ihtimali gibi satın almadan önce aklınıza takılabilecek her şeyi ortadan kaldırabilmesi.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle 2. El araç alım satım işlemlerinde, araç plaka sorgulama işlemleri kişilerin güvenli bir alışveriş yapmasına olanak sağlayarak mağduriyetlerin önüne geçiyor, çünkü araç plaka sorgulama işlemleri ile araçların kaza geçmişi, var olan veya olabilecek vergi veya trafik cezası, sigorta durumu gibi a’dan z’ye birçok bilgiye ulaşılabiliyor. Bu işlemleri yaparak, bütün bu bilgileri edinmenin birden çok yolu var.

Haberin Devamı

E-Devlet ile Araç Sorgulama İşlemi

E-devlet sistemi bugün birçok kamu işleminde vatandaşlara hizmet vermektedir. Bu işlemlerden biri de araç sorgulama işlemidir. E-Devlet üzerinden herhangi bir işlem yapabilmeniz için, e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Eğer e-devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden az bir miktar karşılığında e-devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Araç sorgulama kısmına girmeniz gerekiyor. Aracın plakası, güvenlik kodu gerekli alanlara yazıldıktan sonra, aracınızın bilgilerini e-devlet ekranı üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Aynı işlemleri, plaka sorgulama işlemleri için de kullanabilirsiniz.

SMS ile Araç Plaka Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Bütün GSM operatörlerinden yapılabilen bu sorgulama işlemi ile, bir kısa mesajla aracınız veya plakanız üstüne kayıtlı bütün bilgileri kolayca edinebiliyorsunuz. Yapılabilen işlemler;

Tutanak Sorgulama

Trafik Sorgulama

Haberin Devamı

Araç Detay Sorgulama

Hasar Kaydı Sorgulama

Kasko Sigorta Sorgulama

Araç Parçası Detaylarını Sorgulama

Bütün bu işlemleri, 5664 kısa mesaj servisine atacağınız bir kısa mesajla öğrenebiliyorsunuz. Bütün bu hizmetlerin her birinin ücreti 4.00 TL olarak belirlenmiştir.

Aracınızın hasar geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Aracınızın plakasını yazıp hangi operatörde olursanız olun 5664’e göndererek aracın kaç adet kazaya karıştığını, kaza sonucu oluşan trafik cezalarını görüntüleyebilirsiniz. Aracın değişen parçalarını sorgulamak ve hangi parçanın hangi fiyat karşılığı hangi tarihte değiştiğini öğrenebilmek için, PARCA PLAKA ile bitişik bir şekilde aracınızın plakasını yazıp 5664’e göndereceğiniz bir kısa mesaj atmanız yeterli oluyor. Bu 2 örnekte olduğu gibi, belirttiğimiz diğer işlemlerde de yapılan işlemlerin tarihine kadar detaylı bilgileri plaka sorgulatarak elde edebiliyorsunuz.