Gazete Vatan Logo

Online GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama nasıl yapılır?

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama nasıl yapılır?

İş hayatlarını sürdüren vatandaşlar çalıştıkları zaman boyunca birtakım kurumlara bağlı olarak çalışmaktadırlar. Bağlı oldukları kurumlara belli bir pirim ödeyerek ya da sigortaları ödenerek kurum tarafından bakılmaktadır. Çalışan bu bireyler ödedikleri bu pirim sayesinde hastane ve kaza masraflarını pirim ödedikleri kurum karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu dediğimiz bu kurum kurulmadan önce her vatandaş bağlı olduğu kuruma ödeme yapmaktaydı. Sosyal Güvenlik Kurumunun kurulmasının ardından çalışan vatandaşlar primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna öderler. Hastane ve kaza masraflarını bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenen bu primler vatandaşların belli bir yaşına gelmesi sonrasın da emekli yaparlar. Emekli olduklarından sonrada kendilerine para yatıran yani prim ödeyen bu bireylere emekli maaşı vermektedirler.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

Haberin Devamı

Vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde lakin sigortaları yatmadığı takdirde borçlandırma yoluyla Sosyal Güvenlik Kurumu emekli yapabilmektedir. Bu işlem aracılığı ile de erken emekli olma şansınız da vardır. Bu biçimde emekli olursanız Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunuz olacaktır. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek bazı sigorta bilgileriniz ve emeklilik bilgilerinizi de hesaplayabilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden online bir şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisinin ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan biridir Sosyal Güvenlik Kurumu. Bu Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini e-Devlet sanal hizmet kapısı ile vermektedir. Bu sisteme giriş yaparak hem kolay hem de pratik yolla tüm Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulamadan emeklilik maaşına kadar tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmanız gerekir. Bu uygulamadan şifresiz olarak GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet hizmeti altında GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yapabilmek için gerekli olan tek şey e-Devlet şifresidir. Bu şifreye de en yakınınızda ki PTT de ye T.C kimliğiniz ile giderek alabilirsiniz. Çok küçük bir miktar ücret ödemeniz karşılığında bu sisteme giriş yapmak için şifrenizi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini şifresiz gerçekleştirebilmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulaması olan e-Devlet ekranından yönlendiriliyor. Bu ekranda ise vatandaşlar sorgu türü, sorgu tipi ve sigorta sicil numarası ya da T.C. kimlik numarası ile beraber sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girerek borç sorgulamasını yapabilmektedirler. Genel Sağlık Sigortası kapsamında da prim borcu veya gelir tespiti yaptırılmamasından kaynaklı prim borcu oluşabilmektedir. Vatandaşlar bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkânı da bulmaktadır aynı zamanda. SGK web tahsilat uygulaması üzerinde bulunan sorgu türü kısmında yer alan ‘diğer ödemeler’, sorgu tipi kapsamında ‘GSSPRİM’, T.C. kimlik numarası ve sayfada ki güvenlik kodu karakterinin girilmesi yeterli olmaktadır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.