Gazete Vatan Logo

‘Önce iş ve aş’

Ankete katılanlar dağa çıkışın nedeni olarak işsizliği (%71) ilk sırada saydı

DIŞİŞLERİ eski Bakanı İlter Türkmen ile Deniz Kuvvetleri eski Bakanı Salim Dervişoğlu’nun da aralarında bulunduğu Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (BİLGESAM) geçen Ekim ayında gerçekleştirdiği ankette de benzer sonuçlar çıkmıştı.

Anket, Güneydoğu’nun 19 ilinde 8 bin 607 kişiyle gerçekleştirilmişti. Ankete katılanların yüzde 80’i “Biz Türkiyeliyiz” demişti. Ankete kalınaların çoğu, “Önce iş ve aş” demişti. İşte, Ekim ayındaki anketin sonuçlarından bazıları:

* Ankete katılanların yüzde 81’i, “T.C. vatandaşı olmaktan” gurur duyuyor. Türk ordusunu, ’Bizim ordumuz’diye görenlerin oranı yüzde 79.4. Türk bayrağını ve İstiklal Marşı’nı sahiplenenlerin oranı yüzde 83’ü buluyor.

* DTP’ye oy veren her üç kişiden biri DTP milletvekillerine güvenmiyor. DTP seçmenin yarısı Öcalan’a güvenmiyor. Öcalan’a af isteyenlerin oranı ise yüzde 19.7.

* Ankete katılanlar dağa çıkışın nedeni olarak işsizliği (%71) ilk sırada saydı. Bölge sorunlarının çözümü için öneriler ise şöyle: “Eğitim güçlendirilsin (Yüzde 73.9) İşsizlik bitirilsin(Yüzde 68.5), Kültürel haklar verilsin (Yüzde 30.8).

Haberin Devamı