Gazete Vatan Logo

"Ölü sayısı 100 de olabilirdi"

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Avni Mutlu, geçen perşembe günü kentte 5 kişinin ölümü 68 kişini yaralanmasıyla sonuçlanan askeri servis aracını hedef alan bombalı saldırı ardından herkesin artık terör örgütüne karşı birlik olması gerektiğini ve teröre karşı duruşu her ortamda dile getirmesi gerektiğini söyledi. Mutlu, "Güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin elinde silah olmaması gerektiği konusunda herkes konuşmalı. Söylenecek bir şey varsa silahla değil sözle ifade edilip söylenmeli. Hepimiz terörün hedefindeyiz. Bugün bana, yarın sana olabilir. Ölü sayısı 100 de olabilirdi. Hayvanlara hakaret etmek istemiyorum. Hayvan bile böyle bir şeyde merhamet duyar" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile birlikte DHA Diyarbakır bürosunu ziyaret eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 68 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya değindi. Dünyada terör eylemleri uygulayarak sonuca ulaşmış bir örgüt bulunmadığını belirten Mutlu, teröre karşı duruşun sadece bu tür eylemlerden sonra değil her zaman sürekli kılmak gerektiğini söyledi. Terörün verdiği zararların her ortamda herkes tarafından dile getirilmesi gerektiğini kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:

"Terörün sadece insanlar arasında nefrete neden olduğu, dolayısıyla bu mantıktan vazgeçilmesi gerektiği denilmeli. Terör sadece Türkiye'nin değil dünyanın da meselesidir. Kendisine hangi kılıfı giydirecek olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı duruşu, uluslararası camiada olduğu gibi kendi ülkemizde de net göstermemiz l^azım. Toplumun huzurunu korumakla görevlendirilmiş olan güvenlik güçlerinin haricinde hiç kimsenin elinde silah olmasına müsaade edilmemesi gerektiği ve söyleyecek bir sözü varsa bunu sözle ifade etmesi konusunda net tavrımızı ortaya koymamız ve onlara akıllarını başlarına almaları gerektiğini söylememiz lazım. Bu olaydan etkilenen herkesin çocuğu olabilirdi. Bizim kendi çocuğumuz da olabilirdi, biz de olabilirdik. Bugün bana, yarın sana. Hepimiz bu terörün hedefindeyiz. Böyle bir saldırının hedefi bu şehirde yaşayan bütün vatandaşlardır. Bu eylemin hiç bir mantığı yoktur."

Terör örgütü yandaşlarının net olarak telin edilmesi gerektiğini anlatan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bunun çok açık dile getirilmesi gerektiğini anlatırken şöyle devam etti:

"Başka türlü huzuru bulamayız. Bu terör örgütü 23 yıldır bu memlekete ne verdi; sadece kan ve gözyaşı. Bu saldırıda adam kurgulamış düzeneceğini kurmuş, araç geçecek patlatacak. Adam burada sivil insanlar var, patlatırsam siviller ölecek diye düşünmüyor. Allah korusun ölü sayısı 100 de olabilirdi. Bu ne biçim bir cinnet, ne biçim bir mantık? Bunun inançlarımızla örtüşmesi de mümkün değil. İnsan hayatından daha kutsal bir şey var mı? Ancak kalbiniz nasırlaşmışsa bu işi yapabilirsiniz. Bu insanlıktan çıkan bir eylemdir. Bunu söylerken hayvanlara da hakaret etmemek lazım. Hayvanların bile kalbi, vicdani duyguları, merhameti var. Hayvanlar bile yavrusu için ağlıyor. Hayvan bile böyle bir şeyde merhamet duyar. O bombayı patlatan kendini nasıl sissediyor acaba? Hayatı boyunca içinde birazcık insanlık kalmışsa bu yaşanan acılar karşısında karolması lazım."



Haberin Devamı