Gazete Vatan Logo

'Ölenlerin kanları sizin yakanızdadır'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ermenek'teki maden faciasına değindi, "Ölenlerin kanları, sizin yakanızda. Unutmayın" dedi

Kılıçdaroğlu gruptaki konuşması sırasında Ermenek’teki madende mahsur kalan işçilerin acılı ailelerinin yaptığı açıklamaları izlettirdi. Bu sırada salondaki bazı CHP'liler ağlarken Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Madende 'yaşam odası zorunlu hale getirilsin' dedik. Kanun geldi Meclis’e. ’Gelin yaşam odası yapalım’ diye teklif verdik. AK Parti vekilleriyle bu reddedildi. Ölenlerin kanları, sizin yakanızdadır. Bunu asla unutmayın."

‘Orası kaçak saray’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptırdığı 'Ak Saray'ı da eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Kalkmışlar kendilerine saray yapıyorlar. 1 katrilyon 370 trilyon lira ile saray yapıyorlar eski para ile. Senin eşinin yaşam odası için 100 milyon lira bunu ayırmıyor. Kendisine beyefendi 1000 odalı saray yapıyor. Kendine saray inşa etmiş. Dedim ki bu saraya gitmeyin kirlenirsiniz. Çünkü kaçak saray. 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yapmaz. O sarayı CHP iktidarında ODTÜ’ye tahsis edeceğiz.”