Gazete Vatan Logo

Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti. Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi yarın öğlen Hacı Bayram Veli Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Asiltürk’ün vefatını “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu... Mekanı cennet, makamı a'li olsun.. Milli Görüş camiamızın başı sağolsun…” ifadeleriyle duyurdu. Asiltürk bir süredir Ankara'daki bir hastanede tedavi görüyordu.

OĞUZHAN ASİL TÜRK KİMDİR?
1935 Malatya Hekimhan doğumlu olan Oğuzhan Asiltürk, ilkokul ve ortaokul ile liseyi Malatya'da okudu, üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde tamamladı. Asiltürk, serbest müşavir mühendislik, 14'üncü ve 15'inci dönem Ankara; 19'uncu, 20'nci ve 21'inci dönem Malatya milletvekilliği yaptı. Asiltürk, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulundu. Oğuzhan Asiltürk, evli ve 4 çocuk babasıydı.

"YOL ARKADAŞIMIZ AHİRETE İRTİHAL ETTİ"
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hayatını kaybeden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk için taziye mesajı yayınladı. Karamollaoğlu'nun mesajında şu ifadeler yer aldı: "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

Haberin Devamı

AK PARTİ'DEN İLK MESAJ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Asiltürk'ün vefatı sonrası sosyal medya hesabından, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük üzüntü duyduk. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.
"RIZALARI OLMADAN SÖYLEMEK DOĞRU OLMUZ"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şehir Hastanesi'nde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sabah 09.00'da kaybetmiş bulunuyoruz. İnançlı ve samimi biriydi. Yakınlarına, sevenlerine baş sağlığı diliyorum, başımız sağ olsun" dedi.
Asiltürk'ün koronavirüs aşısı olup olmadığıyla ilgili soruya Koca, "Bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" yanıtını verdi.
İŞTE SİYASİLERDEN İLK MESAJLAR

Haberin Devamı