Gazete Vatan Logo

‘Oğlumuz sivil şehit sayılsın’

‘Oğlumuz sivil şehit sayılsın’

Berkin Elvan’ın cenazesi sonrası çıkan kavgada ölen Burak Can Karamanoğlu’nun ailesi oğullarının ‘sivil şehit’ sayılması için İstanbul Valiliği’ne başvuruyor.

Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren14 yaşındaki Berkin Elvan’ın 12 Mart’ta yapılan cenaze töreni sonrasında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun ailesi, oğullarının ‘sivil şehit sayılmasını istiyor.

Karamanoğlu’nun ailesi olayın terör eylemi olduğunu, oğullarının da bu nedenle sivil şehit sayılması gerektiğini belirterek İstanbul Valiliği’ne başvurdu. Ailenin Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüştükleri öğrenildi. Görüşmenin ardından şehitlik başvurusu için hazırlıkları tamamlamaya çalışan ailenin otopsi raporu, müşteki ifade tutanağı gibi bazı evrakları savcılıktan temin ettiği belirtildi. Baba Halil Karamanoğlu’nun da bu kapsamda dün savcıya ifade verdiği kaydedildi. Evrakların tamamlanmasının ardından ailenin resmi başvuruyu yapacağı belirtiliyor.






Haberin Devamı